Danmark - Sverige LIVE: Sådan forløb det da Danmark fortjent besejrede Sverige i testkamp

Danmark - Sverige LIVE: Følg landsholdets træningskamp inden EM her
Danmark - Sverige LIVE: Følg landsholdets træningskamp inden EM herThomas Traasdahl/Ritzau Scanpix - Flashscore
Det danske landshold møder onsdag aften vores broderfolk til en vaskeægte svenskerkamp! Følg opgøret, der spilles Parken LIVE her hos Flashscore.
Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Danmark var bedst i første halvleg, men Sverige tog kampen til sig efter pausen. Danmark manglede kontrol på midten af banen, og svenskerne kom til gode muligheder. Som tiden gik, kom Danmark tilbage i opgøret, og tilspillede sig et hav af halve og hele chancer. Slutteligt lykkedes det for Christian Eriksen at skaffe Danmark en sejr på 2-1, og en kærkommen sejr efter en god fodboldkamp.

SLUT

90+2'; ADVARSEL: Jens-Lys Cajuste bliver noteret i dommerens sorte bog.

90+1: STOR CHANCE: Emil Holm får en friløber, men Hjulmand får løbet svenskeren op til sidst, og raget kastanjerne ud af ilden for Danmark.

90': Der er lagt fire minutter til kampen.

86': MÅL - Christian Eriksen til 2-1 for Danmark. Med en formidabel afslutning et par meter uden for feltet, sneder Eriksen Parken i ekstase med et flot føringsmål.

86': UDSKIFTNING: Jonas Wind forlader banen til fordel for Kasper Dolberg. Sverige sætter Emil Holm ind i stedet for Niclas Eliasson.

84': Dommeren havde en situation igennem VAR, hvor det umiskendeligt lignede et dansk straffespark. Det fik de ikke, og domemren vinker kampen videre.

83': Sverige har bolden mest med 51 %, men det er Danmark der har afslutnignerne. Danmarkl har haft fem indenfor rammen, mod svenskernes ene.

Jonas Wind har været fremragende
Jonas Wind har været fremragendeLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

82': Denne gang er Joakim Mæhle der kommer til afslutning, men Robin Olsen står igen i vejen for en dansk scoring.

80': UDSKIFTNING - Danmark skifter Rasmus Højlund ud, og erstatter ham med Yussuf Poulsen.

77': STOR CHANCE - VK forsøger at finde Vestergaard på bagerste stang, men Sverige får afværget til allersidst.

75': STOR CHANCE - Eriksen er igen på færde, efter en god aflevering fra Hjulmand. Danmark kommer til chancerne, men den sidste nøjagtighed mangler

73': STOR CHANCE - Eriksen afslutter efter besnærende danske pasninger på højrekanten. men den nye danske anfører får sig forsøg blokeret.

69': UDSKIFTNING - Alexander Isak forlader banen, og bliver erstattet Gustaf Nilsson, der tidligere har huseret i den danske Superliga, og nu spiller i blegiske Royale Union.

67': Danmark er bedre med nu, og kommer frem til halve muligheder. Morten Hjulmand er placeret som bagerste mand på midtbanen, mens Eriksen ligger længst fremme.

61': UDSKIFTNING - Danmark bytter tre mand. Thomas Delaney, Victor Kristiansen og Morten Hjulmand kommer ind, og ud går Pierre-Emile Højbjerg, Christian Nørgaard og Alexander Bah forlader banen. Christian Eriksen overtager anførerbindet.

Højbjerg forlader banen
Højbjerg forlader banenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

60': STOR CHANCE - Sverige kommer frem til en god chance ved Niclas Eliasson, men Rønnow får afværget til hjørnespark.

59': Anden halvleg er startet ganske åben. Spillet bølger frem og tilbage, og der mangler lidt afstemning på den danske midtbane.

54' UDSKIFTNING - Netop indskiftede Ekdal blev skadet i duellen med Højlund, og må forlade banen. Han bliver båret fra banen, og bliver erstattet af Carl Starfelt fra Celta Vigo.

51': STOR CHANCE - Højlund vrister sig fri af Ekdal, og curler bolden tæt forbi stolpen.

46': STOR CHANCE - Anthony Elanga sender en kælen bold lige forbi stolpen.

46': UDSKIFTNING - Anden halvleg er sat igang. Zanka erstatter Joachim Andersen. Sverige har byttet to, og har sat Hjalmar Ekdal og Hugo Larsson ind. De har erstattet Victor Lindelöf og Simon Olsson

Statistik på første halvleg
Statistik på første halvlegFlashscore

Danmark har været klart bedst, og fik en fornem start med en hurtig scoring. Sverige slog til på deres første chance, og siden har der stået Danmark på det meste Alexander Bah gør som det behager ham, og Wind og Højlund kommer tættere og tættere på en kemi, der kan vise sig afgørende fremadrettet. Den danske defensiv er både alternativ og lidt udfordret.

PAUSE

45+1': STOR CHANCE - Eriksen hamrer bolden igennem den svenske mur, men Olsen holder godt fast i bolden.

45': Danmark får et frispark på kanten af fektet. Perfekt placering for Eriksen. Der er lagt et minut til første halvleg.

42': Sverige byder sig til. Først ved Victor Lindelöf, der mangler et par centimeter i hovedstødsduel, og kort efter får Dejan Kulusevski sin afslutning blokeret.

41': Hvor man tidligere har set testkampe der sandt for dyden har været kedelige, er der fart over feltet i denne. Danmark spiller frisk til, og forsøger at finde huller i svenskernes defensiv.

38': ADVARSEL - Alexander Isak får en advarsel for at forhindre Rønnow i at sætte spillet igang.

35': Den danske højreside har set rigtigt godt ud. Rasmus NK, der spiller højre stopper i et tremandsforsvar, giver Bah mulighed for at udfolde sig offensivt. Det trives Benfica-spilleren rigtigt godt med.

Højlund er kilde til evig uro
Højlund er kilde til evig uroLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

29': STOR CHANCE - Endnu et hjørnespark volder svenskerne problemer, og Bah kommer til en fin afslutning. Olsen kan dog sikre sig bolden.

27': Isak viser tænder igen, men heldigvis for Danmark løber bolden fra den hurtige angriber.

24': Efter flere danske hjørnespark ender bolden hos Joakim Mæhle, der hamrer bolden over mål. De danske hjørnespark er blevet trænet grundigt på banerne i Helsingør.

21': Danmark sidder mest på bolden, men den danske defensiv er ikke totalt dirkefri. Sverige har skarpe folk fremd i Isak, Kulusevksi med flere, så der er påkrævet opmærksomhed hele tiden.

15': Endnu et dansk hjørnespark skaber problemer for svenskerne. Denne gang finder Eriksen Brentfords Christian Nørgaard, der header snert over mål.

Alexander Bah har vist gode takter
Alexander Bah har vist gode takterLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

13': Rasmus Højlund appelerer for et straffespark efter en duel med Isak Hien. Dommeren vinker dog afværgende.

11': STOR CHANCE - Det er millimeter der skiller Alexander Bah fra at bringe Danmark i front. God aflevering fra Jannik Vestergaard, og Bah er tæt på at udnytte en kommunikationsbrist hos svenskerne.

9': MÅL - Alexander Isak udligner til 1-1. Newcastle-angriberen får bolden tæt under mål, efter Sverige for første gang viste offensive takter., og er usvigelig sikker i sin afslutning ind bag Frederik Rønnow.

7': Christian Eriksen tester formen hos Robin Olsen med et frispark fra distancen. Der mangler dog både saft og kraft i Eriksens spark.

6': Sverige er rystede efter den danske drømmestart. Det er ikke meget svenskerne kommer frem af banen.

2': MÅL - Anfører Pierre Emile Højbjerg bringer Danmark i front. Efter en god kombination mellem Christian Eriksen og Alexander Bah, får Danmark et hjørnespark. Her kommer Pierre_Emile Højbjerg uhindret frem, og bringer Danmark i front.

1': Kampens norske dommer Kristoffer Hagenes har fløjtet opgøret i gang.

Kl. 18:57 - Grundlovsdag og fodbold i nationalarenaen passer rigtigt godt sammen. Grundlovsdag i 1985 spillede Danamrk deres måske bedste landskamp nogensinde, og pelsede den sovjetiske bjørn med 4-2.

Kl. 18:46 - De to landstrænere hilser på hinanden, kort efter at Jon Dahl Tomasson er blevet indlemmet i dansk fodbolds Hall of Fame.

Hjulmand hilser på Tomasson
Hjulmand hilser på TomassonLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kl. 18:41 - Den svenske landstræner Jon Dahl Tomasson, har lavet et af de bedre landskampsmål i hans karriere mod netop Sverige.

Kl. 18:35 - Svenskerne har revanche tilgode mod Danmark, eftersom det danske landshold vandt seneste møde med 2-0. Den kamp blev spilllet i 2020 uden tilskuere på lægterne. Danske målscorere dengang var Alexander Bah og Jonas Wind, der begge starter inde i aften.

Seneste indbyrdes møder
Seneste indbyrdes møderFlashscore

Kl. 18:30 - Vi er klar med startopstillingerne fra Parken. Kasper Hjulmand har et par overraskelser i ærmet. Frederik Rønnow starter på mål, og der er også blevet plads til både Alexander Bah og Rasmus NK fra start.

Sverige har et par tidligere Superligaprofiler med i form af Robin Olsen og Jens-Lys Cajuste