Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark taber 2-0 til Spanien i den sidste test inden VM-afrejse

Josefine Hasbo spillede en god kamp mod Spanien
Josefine Hasbo spillede en god kamp mod SpanienLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Formen skulle pudses af på Gladsaxe Stadion mod Spanien. Landstræner Lars Søndergaard fik mulighed for at teste nogle spillere af inden afrejsen til VM. Blandt andet en ung midtbane med en gennemsnitsalder på blot 22 år.

Danmark under pres fra start

De første minutter foregik ganske jævnbyrdig. Begge hold skulle lige finde sig til rette i vinden, men det var gæsterne fra Spanien der først fik spillet under kontrol.

Seks minutter var der spillet da spanierne fik lagt et tungt pres. Først en fri afslutning fra Alexia Putellas, hvor keeper Lene Christensen diskede op med en fremragende redning. Kort efter gik det dog galt, da Ona Battle med et tørt hug sendte bolden fladt i kassen.

Det var Spanien der var mest på bolden. Sydeuropæerne var stærke på bolden og danskerne var ikke meget i boldbesiddelse i første del af første halvleg.

Omkring midtvejsmærket begyndte Danmark at vise tænder. Nicoline Sørensen på venstrekanten viste godt initiativ og Josefine Hasbo på midten viste fornemt overblik.

Danmark var pressede på hjørnespark. Efter en halv time sendte Putellas bolden på stolpen og kort efter var Christensen igen tvunget til en flot redning på afslutningen fra Mariona Caldentey.

Den største danske chance kom efter et frispark fra Sofie Svava. Hun sendte bolden i bagrummet, men Penille Harder fik ikke rigtigt ram på hovedstødet, men situationen udløste et dansk hjørnespark. Det kom der desværre for de mange fremmødte tilskuere ikke noget ud af.

Dermed gik de to hold til pause med en fortjent spansk føring på 1-0, som kunne have været større, havde det ikke været fra en god halvleg af Lene Christensen.

Spanierne fortsatte i samme rille

Trods en fin dansk start efter pausen, var det Spanien der kom på 2-0. Fornem aflevering af Jenifer Hermoso til Salma Paralluelo, der let afdriblede Lene Christensen og øgede til 2-0. Kort efter fik Danmark en stor chance, men afleveringen fra Janni Thomsen til Josefine Hasbo fik for meget fart.

Spanierne fortsatte hvor de slap før pausen, med besnærende pasninger og kreative løsninger. De spanske forsvarsspillere havde ikke alverden at lave og efter en god time spillet, kastede Søndergaard tre nye offensive løsninger i spil.

Vinden var kun tiltagende og den første kompetente danske afslutning indenfor rammen, kom fra Josefine Hasbo, der kort forinden var blevet sendt til tælling.

De danske spillere var gode venner med stolperne denne aften. Men et kvarter igen lavede Rikke Sevecke en afspilsfejl i egen defensiv. Den spanske afslutning tog dog for anden gang stolpen og heldet igen med Danmark.

Hvis Lars Søndergaard havde håbet at finde en masse svar i kampen mod Spanien, var præstationen ikke en der gav ham mange svar. Enkelte spillere lyste op, men med begrænsede offensive muligheder, var det svært at vise sig frem.

Dertil var modstanden for god men trods alt en fin sidste præstation inden afrejsen til Australien.