Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmarks nye landstræner: "Ikke et Brian Riemer-show"

Søren Jakobsen
Peter Møller og Brian Riemer på pressemødet
Peter Møller og Brian Riemer på pressemødetMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vi skal som fodboldlandshold være underholdende, direkte og kunne begejstre. Men det skal ikke være ham alene, der skal støbe kuglerne for det danske fodboldslagskib, men derimod fællesskabet. Det er det fundamentale for Danmarks nye landstræner, siger han på pressemødet, der udgør hans officielle start på jobbet som landstræner.

"Det virkede helt rigtigt, i samme øjeblik, jeg hørte om muligheden," lyder det fra Danmarks nye landstræner Brian Riemer på hans første pressemøde i sin nye funktion.

Han kalder det for "en drengedrøm" at stå i spidsen for landsholdet, og et tilbud, som det ikke tog ham lang tid at acceptere.

"Jeg har altid været fan af landsholdet. Jeg kan huske i mine spæde barndomsår, der var landsholdet ligesom det, man fulgte. Det var det helt store for mig. Så at få lov at stå her i dag, det er en drengedrøm," siger Riemer.

Stillet over for spørgsmålet om, hvorvidt han kan blive ved med at løfte et landshold, der mere eller mindre er faste deltagere ved slutrunderne, er Riemer klar i spyttet.

"Når det sker så mange gange, at man kvalificerer sig til en slutrunde, så er det ikke held, så er det et tegn på kvalitet. Jeg skal komme med den del af mig selv, der kan hjælpe det danske landshold til at udvikle sig. Åge Hareide og Kasper Hjulmand har lagt et utroligt godt fundament, og nu er det op til mig at sætte mit præg på det, i samarbejde med en meget dygtig stab," siger Riemer.

"Det er ikke et Brian Riemer-show, det skal foregå i fællesskab i DBU-regi, og i samarbejde med alle dem, der omgås landsholdet" uddyber den nye landstræner i forhold til, hvordan han vil udøve sin indflydelse på de rød/hvide. Og fokus er klart både på den korte og den halvlange bane.

"Først handler det om Final 8, og så er fokus rettet mod VM i 2026. Holdet har potentialet til at drømme stort," siger han.

Han fremhævede på pressemødet også de trænerkapaciteter, såsom Ariel Jacobs, Thomas Frank og  han har arbejdet sammen med i FCK, Brentford og Anderlecht, som noget, der har givet ham en god ballast som cheftræner.

"Man bliver den bedst mulige udgave af sig selv ved at suge til sig, observere andre typer og derefter kunne træffe sine egne valg," siger Riemer. 

Også hans kendskab til spillerne kommer til at være en fordel for ham, mener den nye landstræner.

"Jeg har været heldig at træne en del af spillerne. Og også at spille mod flere af dem. Det kan hjælpe mig til, at overgangen, fra at jeg starter som landstræner, og til at spillerne forstår mig, bliver væsentligt nemmere, fordi flere af spillerne kender mig," lyder det.

Selvom Riemer har været omtalt som et varmt emne i noget tid, så har der også lydt stemmer, der har slået på tromme for, at Lars Knudsen, der har varetaget landstrænerjobbet efter Morten Wieghorst blev sygemeldt med stress, skulle overtage roret fast.

"Jeg er rigtig glad for det job, Lars udførte på så flot vis. Han har også været en af overvejelserne, og positioneret sig godt, hvilket har bragt ham ind i overvejelserne, og nu har han fået vist udaftil, hvor god en træner, han er," siger Peter Møller om, hvorvidt Morten Wieghorsts vikar havde været i spil til at tage roret permanent.

Var ikke afgørende, at han var uden job i forvejen

Møller fortæller endvidere, at der ikke var blevet udstukket dessiner fra DBU om, at man ikke havde mulighed for at købe en træner fri fra sin klub. Det selvom DBU-formand Jesper Møller tidligere har meldt ud, at man ikke ville betale for at købe en træner fri, men at det selvfølgelig har speedet processen op, at Riemer blev fyret fra sit job i Anderlecht.

"Det handlede om at finde den bedst mulige træner til jobbet, og det har været den eneste, afgørende ting, jeg har skullet spekulere på. Men som jyde, hvilket både Jesper og jeg er, så vil man selvfølgelig helst undgå at betale for ting, hvis det er muligt," jokede Møller over for den fremmødte presse.

Han fortæller også, at spillerne på landsholdet, omend uden at komme med direkte anbefalinger, har haft fokus på "det menneskelige aspekt", og at det bestemt er et plus, at den kommende træner har dansk pas, selvom det ikke var afgørende for valget.

Riemer har fået en kontrakt, der løber frem til VM 2026, og det, mener både DBU og Riemer, er en passende kontraktlængde.

"Det ønskede begge parter," fortæller Peter Møller og suppleres af landstræneren, der påpeger at to år er lang tid i moderne fodbold, og at han "kun har øjnene rettet mod VM 2026."

Opdateres...