Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk badminton-double taber dramatisk semifinale

Opdateret
Guldhåbet er ude.
Guldhåbet er ude.ARUN SANKAR/AFP
Kim Astrup og Anders Skaarup må nøjes med at spille om bronzemedaljer efter semifinalenederlaget til et stærkt makkerpar fra Taiwan.

Den danske double bestående Kim Astrup og Anders Skaarup startede deres semifinale mod Yang Lee og Chi-Lin Wang fra Taiwan glimrende og vandt første sæt med 21-18. I andet sæt fik danskerne store problemer og tabte med 21-17. Derfor skulle kampen afgøres i tredje sæt. Her var makkerparret fra Taiwan meget overlegne og gav danskerne en lektion på 21-10. Derfor skal den danske duo spille om bronzemedaljer.

Kampen ifølge Ritzau

Badmintondoublen Kim Astrup og Anders Skaarup skal spille om OL-bronze på søndag.

For øjnene af kong Frederik og OL-guldvinder Poul-Erik Høyer tabte den danske duo semifinalen til de regerende olympiske mestre, taiwanerne Lee Yang og Wang Chi-Lin, med 21-18, 17-21, 10-21.

Efter to jævnbyrdige sæt faldt Astrup og Skaarup sammen i tredje sæt, der sluttede, da Anders Skaarup sendte den første taiwanske matchbold ud af banen.

Da de to par mødte hinanden i det indledende gruppespil fik danskerne aldrig rigtig styr på de aggressive og kraftfulde modstandere, der spiller uden tålmodighed og smækker til på samtlige bolde.

Det giver korte dueller, højt tempo og en speciel omgang badminton, men denne gang var Astrup og Skaarup fra start bedre forberedt.

I et jævnbyrdigt første sæt tilspillede danskerne sig den første sætbold, da taiwanerne slog en tilsyneladende let bold i nettet.

"Ude", brølede tv-kommentator Jim Laugesen, så det kunne høres i hele hallen, da taiwanerne derefter sendte en bold mod sidelinjen. Danskerne hørte efter, lod bolden gå ud og vandt første sæt 21-18.

Fra andet sæts start satte taiwanerne tempoet endnu et gear op. Wang Chi-Lin fik mere succes med sine sylespidse smasher, og ved pausen var danskerne nede med 6-11.

Skaarup blev kostet rundt i alle banens hjørner, mens danskerne kæmpede hårdt for at holde sig inde i sættet.

De tabte en nøglebold, da Astrup ramte nettet ved 17-19, og Lee Yang kunne smashe den efterfølgende sætbold stenhårdt i gulvet.

Danskerne var nødt til at finde en måde at få gjort duellerne en smule længere og få kampen til at foregå på deres præmisser igen.

Men billedet var uændret fra starten af tredje sæt. Astrup og Skaarup havde svært ved at få boldene i spil og begyndte at kopiere taiwanernes tjubang-badminton, hvilket var en dårlig idé.

Det stod 11-4 til Lee og Wang ved sidebyttet. Et par hurtige danske point skabte et lille håb, men det kneb fortsat med at finde løsninger.

Mens de mange danske tilskuere forsøgte med en sidste opmuntring, forsvandt finalehåbet i et taiwansk bombardement.

I bronzekampen på søndag skal Astrup og Skaarup møde de tidligere verdensmestre Aaron Chia og Soo Wooi Yik fra Malaysia.