Dansk bidrag i stort NHL-comeback: Lars Eller spillede nøglerolle i forlænget spilletid

Det var NHL-assist nummer 201 i karrieren for Lars Eller, da han natten til tirsdag lagde op til Erik Gustafssons udligning. Profimedia
Det var med dansk bidrag, at Detroit Red Wings natten til tirsdag kunne se sig slået i noget af en comeback præstation fra Washington Capitals i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Capitals' dansker, Lars Eller, var således involveret i pointet, der sendte kampen ud i forlænget spilletid, efter at Washington D.C.-holdet havde været bagud flere gange i kampen.

De to hold gik på isen klokken 01.00 dansk tid på Capital One Arena i den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C..

Red Wings lå bag Capitals i tabellen for Østkonferencen i NHL - dog med en god håndfuld kampe i hånden til at indhente forspringet.

Og langt hen ad vejen så det da også rigtig godt ud for Red Wings.

Bare syv og et halvt minut inde i første periode bragte canadiske David Perron udeholdet på 1-0. Kort inden pausen gjorde den svenske centerspiller Oskar Sundqvist det til 2-0 efter et powerplay af Red Wings.

Det huede dog ikke hjemmeholdet.

Nic Dowd tog i anden periode sagen i egen hånd og inden for bare 11 sekunders spilletid fik han bragt Washington Capitals på 1-2 og så 2-2.

I tredje periode leverede Red Wings' Lucas Raymond, hvad der kunne ligne et dødsstød til hjemmeholdet, da han gjorde det til 3-2 efter 4 minutter og 49 sekunder.

Men Capitals var endnu ikke færdige, og Erik Gustafsson leverede pointet til 3-3 med assist fra den 33-årige dansker, som sluttede sig til holdet i 2016.

Da tiden løb ud med 3-3 på måltavlen, måtte kampen ud i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Her lykkedes det Dmitri Orlov at få sidste stav på pucken, inden den gik i nettet 4 minutter og 38 sekunder inde i overtiden. Dermed kunne han lukke kampen for Capitals, som blev udråbt som vinder.