Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk MTB-talent fortsætter fantastisk sæsonstart: Flår konkurrenterne i Leogang

Sofie Heby Pedersen er kommet forrygende fra land i denne sæson i U23 World Cuppen.
Sofie Heby Pedersen er kommet forrygende fra land i denne sæson i U23 World Cuppen. Profimedia
Søndag sejrede danske Sofie Heby Pedersen for tredje gang ud af tre mulige i denne sæsons U23 World Cup i mountainbikedisciplinen XCO.

Fremtiden ser lovende ud for dansk kvindemountainbike. For mens 23-årige Caroline Bohé fortsætter med at samle erfaring på allerøverste niveau, hvor sjællænderen er i gang med sin anden World Cup-sæson på eliteniveau, er 22-årige Sofie Heby Pedersen braget ind på U23-scenen.

Søndag morgen vandt den talentfulde nordjyde sæsonens tredje sejr ud af tre mulige i den olympiske cross-country disciplin, det såkaldte XCO, da hun i østrigske Leogang lidt nord for Zell am See smadrede konkurrenterne i en sand magtdemonstration.

Således kom danskeren i mål efter fire runder i sporet med cirka halvandet minuts forspring til dagens næstbedste rytter, Samara Maxwell fra New Zealand, mens schweiziske Ginia Caluori tog tredjepladsen i det nordlige Østrig, i hvad der er sæsonens tredje event i UCI’s mountainbike World Cup.

I midten af maj åbnede Heby Pedersen sæsonen med en sejr i tjekkiske Nové Město na Moravě, og fulgte i forrige weekend op med endnu en sejr, da MTB-feltet kørte i schweiziske Lenzerheide, hvor hun dog måtte ”nøjes” med at vinde med 11 sekunders forspring.

Også i disciplinen XCC, det såkaldte short track, har Heby Pedersen imponeret i årets U23 World Cup, dog uden endnu at have hentet en sejr. Det er således blevet til først en tredjeplads i Nové Město na Moravě, en tredjeplads i Lenzerheide og en andenplads, da der torsdag blev kørt XCC i Leogang.

Senere søndag er der også mulighed for et dansk topresultat i herrernes U23 XCO, hvor Oliver Vedersø Sølvhøj skal forsøge at følge op på en flot sæsonstart, efter den unge dansker i sæsonens første løb i Nové Město na Moravě sejrede, for dog derefter at måtte udgå af løbet i Lenzerheide, hvor Sofie Heby Pedersens lillebror, Gustav, deltog i herrernes U23-løb.

Søndag er der også XCO på programmet for både eliteherrerne og elitekvinderne, men her er det mere tvivlsomt, at de danske deltagere, der inkluderer Simon Andreassen og Sebastian Fini Carstensen hos herrerne og Caroline Bohé og Malene Degn hos kvinderne, kan hente topresultater.