Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk svømning frygter økonomisk lussing efter Blumes karrierestop

Dansk svømning kan risikere økonomisk lussing efter Blumes karrierestop
Dansk svømning kan risikere økonomisk lussing efter Blumes karrierestopProfimedia
Sportschef Lars Robl indrømmer, at Pernille Blume´s karrierestop kan gå hen og blive rigtig dyrt for dansk svømning

Dem tidligere OL-guldvinder i 50 m. fri fra OL i Rio i 2016, Pernille Blume, meddelte i den forgangne uge, at hun efter længere tids overvejelse stopper karrieren med omgående virkning. Det kom som et chok for Team Danmark, som havde regnet med at den 28-årige Blume, som formentlig befandt sig i svømmekarrierens bedste år, ville fortsætte til og med OL i Paris i 2024.

Og hos Dansk Svømmeunion frygter man, at Pernille Blume´s karrierestop vil have langstrakte konsekvenser for dansk svømning. "Der er ingen tvivl om, at Pernille Blume var den mest oplagte medaljekandidat for os (Dansk Svømmeunion, red.) ved OL i 2024. Nøjagtig som Team Danmark er vi kede af, at hun har valgt at indstille karrieren, set ud fra et resultatmæssigt synspunkt. Men jeg er som sportschef netop sat til at udarbejde en strategi, som gør, at vi kontinuerligt kan levere medaljer på den største scene, så derfor ser jeg mest af alt på det lange perspektiv, siger Lars Robel til Ekstra Bladet.

Økonomisk lussing over fire millioner,- kr

Svømmeunionen modtager, ligesom resten af danske idrætsforbund, økonomisk støtte fra Team Danmark i forhold til til medaljehøsten fra international mesterskaber. Og her har Pernille Blume igennem snart mange år været en gevaldig fjer i hatten for unionen i forhold til strømmen af økonomiske midler og sponsorater, som har skabt en platform for udviklingen af morgendagens talenter. 

"Der er mange ting oppe at vende i øjeblikket, fordi man stadigvæk fra politisk hold truer med at skære 4,1 mio. kroner årligt fra Team Danmark. Jeg kan ikke udelukke, at det hele vil komme til at ramme os lige nu og her. Men jeg vil hellere kigge fremad mod 2024 og derefter. I den proces har vi heldigvis et tæt samarbejde med Team Danmark. Samarbejdet handler om medaljer. Men jeg mener også, at vi stadig har et stort potentiale blandt vores svømmere. Vi er også ved at lægge en god strategi for fremtiden. Jeg ligger ikke søvnløs, men er opmærksom på problemstillingen", understreger sportschefen.