Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danske ishockeymodstandere lider ydmygende nederlag inden kval-kampe til OL

Danske ishockeymodstandere lider ydmygende nederlag inden kval-kampe til OL
Danske ishockeymodstandere lider ydmygende nederlag inden kval-kampe til OLDanmarks Ishockey Union
Når Danmark indleder deres OL-kvalifikation på torsdag, møder to af nationer op med slemme tømmermænd.

Hvis Danmark skal med til OL i ishockey i 2026, skal Danmark vinde kvalifikationsgruppen der udover Danmark består af Japan Storbritannien og Norge.

Alle fire nationer er i øjeblikket i gang med deres sidste forberedelser, og mens Danmark søndag vandt over Letland, ser det anderledes undervældende ud for Japan og Storbritannien.

I forvejen er der ikke de store forhåbninger knyttet til de to nationer. De bør være yderligere optaktskampe for Danmark, inden gruppefinalen søndag mod Norge.

Den danske favoritværdighed understreges yderligere af Japans og Storbritanniens optaktskampe.

Japanerne var i weekenden på besøg i Herning for at spille to kampe mod Herning Blue Fox, der vel at mærke stadig er i opstartsfasen forud for den nye sæson i Metal Ligaen, men også var uden blandt andre kaptajnen Morten Poulsen, der er med det danske landshold i Letland.

Det lykkedes ikke for Japan at vinde nogen af kampene mod Herning. Efter en overtidssejr i det første opgør, efter en scoring af nyankomne Simon Lafrance, ydmygede Herning deres japanske gæster i andendagsgildet, der endte med en knusende 8-3 sejr til midtjyderne.

Meget bedre gik det ikke for Storbritannien, der var blevet på egne breddegrader, men ligeledes havde valgt klubhold som modstander til deres kampe.

I den første kamp blev det til nederlag på 5-0 til Cardiff Devils, og sidenhen til endnu et nederlag til Belfast Giants, denne gang på 4-1.

Norge har omvendt to sejre på samvittigheden efter en overtidssejr på 3-2, og derefter en fornem 9-0 sejr, begge over Frankrig.

Danmark vandt søndag med 3-2 over Letland, og der er mulighed for lettisk revanche mandag, når de to nationer mødes igen kl. 16:00.