Danske triatleter må opgive drøm om holddisciplin ved OL
Triatlon Danmark havde satset på at få to mænd og to kvinder afsted til sommerens lege i Paris, men må nu opgive ævred.
Det har været dyrt at sende triatleterne rundt i verden for at samle point, men indsatsen har været det hele værd, mener forbundets direktør, Rasmus Henning.
"Det er absolut en økonomisk belastning. Jo flere atleter, man satser på at holde i spil, jo mere koster det. Men det er ikke en skuffelse, for processen har stadig været meget værd. At prioritere holdet er vigtigt i en individuel idræt som vores".
"Vi er stolte af, at vi har givet det en ordentlig chance, og vi har prioriteret holdet", siger den tidligere OL-deltager.
Holdkonkurrencen afvikles 5. august i den franske hovedstad, hvor triatleterne efter planen skal starte med en svømmetur i Seinen.
Der var to muligheder for at sikre den danske plads. Enten skulle Danmark som nation have været i top-9 på nationernes rangliste, der lukkede i marts.
Alternativt skulle to kvindelige og to mandlige atleter fra Danmark være blandt de 140 bedste på verdensranglisten, og så fandtes en chance for at hente billetten ved et stævne i Mexico.
Men med knap en måned til, at den olympiske rangliste låses, er det ikke længere realistisk.
Både Alberte Kjær Pedersen og Emil Holm ligger godt til og kvalificerer sig formentlig til de individuelle OL-konkurrencer. Sidstnævntes søster, Anne Holm, er lige på grænsen af top-140.
Men den næstbedste triatlet blandt de danske mænd, Valdemar Solok, har trods nogle fornuftige resultater ved World Cup-stævner for langt op.
"Nu skal han nærmest vinde, for at det er realistisk. Samtidig har han også kunnet mærke presset, og det har ikke nødvendigvis gjort noget godt for ham", siger Rasmus Henning.
Mixed relay kom første gang med på OL-programmet i 2021. I triatlonforbundet satser man nu på dansk debut om fire år i Los Angeles.
"Det er vigtigt for os at blive ved med at bygge på det. Også frem imod Los Angeles i 2028. De yngre atleter, der er de fjerde-, femte-, sjettebedste fra hvert køn, skal se det som en mulighed frem mod 2028", forklarer direktøren.