Daramy gjorde forskellen for FC København der besejrede et godt kæmpende Vejle-holdProfimedia
Det var et stærkt FC København mandskab, der tydeligvis gjorde alvor om udmeldingen om at pokalkampen blev taget seriøst. Fire ændringer havde Jakob Neestrup foretaget, mens Vejle i forhold til deres nulløsning mod HB Køge havde ændret på tre pladser.
De to holds startopstillinger
De to holds startopstillingerFlashscore

Tempoet i kampens indledning var ikke prangende, og selvom FC København havde bolden mest blev det sjældent rigtigt farligt.

Første store chance stod Jordan Larsson for efter 25 minutter efter flot forarbejde af Elias Jelert, men svenskeren brændte fra kort afstand. Det var dog startskuddet til en god FCK periode. Kort efter var Diogo Goncalves millimeter fra at score, men Vejles Saeid Ezatolahi kastede sig ned i afslutningen og fik blokeret til hjørnespark.

Bolden kom i mål efter 38 minutter da FCKs anfører på dagen, Lukas Lerager, ekvilibristisk fik foden på bolden, men målet blev korrekt annulleret for offside.

Vejle satsede stort på de dødbolde de fik tilkendt, og ellers på at holde værterne på afstand. Missionen lykkedes forbilledligt for østjyderne, trods en stor chance på et frispark til Diogo Goncalves i tillægstiden på 1. halvleg.

FCK dominerede i 1. halvleg
FCK dominerede i 1. halvlegFlashscore

Kampbilledet blev ikke for alvor rykket i de første 12-13 minutter af 2. halvleg, hvilket affødte en reaktion fra FCK-bønken. Ind kom Rasmus Falk og Mohamed Daramy, i et forsøg på at skabe lidt fart og finesse.

Minuttet efter byttet fik hjemmeholdet en mulighed da da var tre mod to mod vejlensernes mål, men Roony Bardghji valgte sin egen afslutning som Nathan Trott i Vejlemålet fik pareret flot.

Effekten af indskiftningen af Daramy gav udbetaling efter 68 minutter. Daramy satte Marius Elvius til tørre på venstrekanten, trak ind i banen og passerede Trott fra en spids vinkel og 1-0 til københavnerne.

Vejle havde sit hyr med den livlige Daramy, og han var ikke længe om igen at blive invloveret i en stor chance, men Vejle slap med skrækken.

Gæsterne brugte tiden ved samtlige spilstop, og det slog rytmen godt og grundot ud af den resterende del af kampen, der blev en noget uskøn forestilling, og det lignede af Vejle kunne trække al tid af klokken, og i den grad være i live i det samlede opgør med et nederlag på 1-0.

Det kunne de dog ikke. Bedst som det 8. tillægsminut var påbegyndt kunne Viktor Claesson komme forrest på et indlæg fra Hakon Haraldsson, og bringe københavnerne på 2-0 som også blev kampens resultat.

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

God fight fra Vejle der frustrerede hjemmeholdet, men holdet fra Nørreskoven får svært ved samlet avancement. FC København vil ærgre sig over ikke at have vundet større, men glæde sig over den store forskel det sene mål til 2-0 gør for returkampen i Vejle.

Få alle stats fra kampen på Flashscores kampside.