Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

De næste tre pokalfinaler spilles i Parken og i Brøndby

FC København er regerende pokalmestre
FC København er regerende pokalmestreProfimedia
Det bliver på FC Københavns og Brøndbys hjemmebaner, at de kommende tre års pokalfinaler i herrefodbold skal spilles. Det oplyser Divisionsforeningen tirsdag i en pressemeddelelse.

I 2024 og 2026 skal pokalfinalen spilles i Parken, der er FCKs hjemmebane. Imellem de to år afvikles pokalfinalen på Brøndby Stadion.

De seneste fire års finaler er blevet afviklet i fire forskellige byer. Finalerne er blevet spillet i henholdsvis Esbjerg, Aarhus, Brøndby og senest i Parken, da FCK slog AaB med 1-0.

Klubber og kommuner har haft mulighed for at byde ind på værtskabet. Der er krav om en stadionkapacitet på minimum 15.000 tilskuere.

Desuden kigges der på andre parametre som sikkerhed, serviceniveau, stadionoplevelse og den samlede økonomi.

“Når vi allerede nu kender finalestadion for de kommende tre år, har vi givet os selv optimale betingelser for at skabe de bedste rammer for den store fodboldfest, som en pokalfinale er. Efter et par år med corona-restriktioner har vi de seneste to år spillet for fulde huse i henholdsvis Brøndby og Parken, hvor de to finalehold og de mange fodboldfans har skabt en fantastisk kulisse. Det håber vi på fortsætter”, udtaler turneringschef Peter Ebbesen i en pressemeddelelse fra DBU.

Beslutningen om de kommende tre finaler er truffet i fællesskab mellem Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU), som samarbejder om afviklingen af finalen.

Kenneth Reeh, der er konstitueret direktør i DBU, er tilfreds med fordelingen i de kommende tre år.

"Pokalturneringen er vores alle sammens turnering, hvor store som små hold kan drømme om at løfte trofæet".

"Derfor er det også utrolig glædeligt, at finalerne de kommende tre sæsoner bliver spillet på Danmarks to største stadioner, så flest mulige fans får muligheden for at se deres hold fuldende drømmen", siger Kenneth Reeh.

Valget af Brøndby Stadion i 2025 vækker stor glæde hos klubbens direktør, Ole Palmå. Sidste år blev pokalfinalen også afviklet i Brøndby.

"Vi beviste sidste år, hvor der var pokalfinale herude, at Brøndby Stadion som værtssted kan tilbyde både spillere og tilskuere en fantastisk ramme og atmosfære, som afspejler den betydning, finalen har i dansk fodbold", siger Ole Palmå til klubbens hjemmeside.