Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den danske Hjulben syd for grænsen: Landsholdsfløj er Bundesligaens fartdjævel nummer et

Emil Jakobsen er ikke sådan at fange i firspring.
Emil Jakobsen er ikke sådan at fange i firspring.Cathrin Mueller / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Danske håndboldspillere er der nok af i den tyske Bundesliga i håndbold, og nogle af landsholdets største profiler træder til dagligt deres håndboldsko i de tyske haller. Men ingen gør det i højere tempo end Emil Jakobsen.

Emil Jakobsen, der spiller venstre fløj for den tyske klub SG Flensburg-Handewitt, er således klar etter i den seneste måling over den højeste topfart, der er målt i Bundesligaen i denne sæson. 

I hjemmekampen mod SC Erlangen ramte speedometeret hos Jakobsen således 31,10 km/t, hvilket er en halv kilometer hurtigere end listens nummer to Lukas Blohme fra Gummersbach, der løb 30.60 km/t i deres kamp mod netop Flensburg.

Nummer tre på listen er Timo Kastening fra Melsungen, der ramte en topfart på 30,49 km/t i en kamp mod Rhein-Neckar Löwen. Der er blot en enkelt dansker mere på listen over fartdjævlene i Bundesligaen, og det er Frederik Bo Andersen fra HSV, der har løbet 29,84 km/t under en kamp.

Langt de fleste på listen er fløjspillere, men den hurtigste målmand i ligaen er Lemgos Constantin Möstl (28.48 km/t), mens Frisch Auf Göppingen har den hurtigste midterforsvarer i Ymir Örn Gislason (27.86km/t).

Målingen er lavet i samarbejde med datatjenesten Kinexon, der også har målt, hvilke spillere i Bundesligaen, der løber mest. Her er der også indtil flere danskere repræsenteret, og det kan du læse mere om her: