Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den værste præstation nogensinde? Spaniernes Champions League sæson hænger i en tynd tråd

Den værste præstation nogensinde? Spaniernes Champions League sæson hænger i en tynd tråd
Den værste præstation nogensinde? Spaniernes Champions League sæson hænger i en tynd trådAFP
Spansk fodbold har ofte domineret europæisk fodbold med massevis af storslåede præstationer i Champions League såvel som Europa League. I denne sæson hænger La Liga dog med en vis kropsdel i vandskorpen, for spanierne risikerer slet og ret at have det værste Champions League gruppespil, de nogensinde har haft.

Man skulle tro, at alting var i sin skønneste orden i Spanien, hvis man kastede et blik på koefficientpointene samlet i europæisk regi i denne sæson. 

Kun engelske hold har samlet flere point end de spanske, som altså slår både de tyske og spanske mandskaber i Europa. 

Men der er et men. Den gode koefficienthøst skyldes primært, at de spanske hold i Europa League og Conference League har været flyvende. De to spanske hold i Europa League er ubesejret - Real Betis med tre sejre og en uafgjort, Real Sociedad med fire sejre ud af fire mulige - og i Conference League har den eneste spanske deltager, Villarreal, gjort Sociedad kunsten efter med fire sejre på stribe. 

Helt anderledes ser det så ud, hvis man ser på den fineste europæiske turnering. I Champions League er der reelt kun ét af de fire spanske mandskaber, der har leveret varen i gruppespillet. 

Risiko for værste Champions League gruppespil nogensinde

Faktisk har det nærmest aldrig set værre ud for de spanske hold i Champions League. Siden turneringen fik sit nuværende format i 2003-2004 sæsonen, har La Liga altid produceret minimum to avancementer fra gruppespillet hvert eneste år. 

Og det er endda kun sket én enkelt gang, at blot to spanske hold gik videre fra gruppespillet. I langt de fleste år, har tre eller sågar fire spanske hold formået at spille sig til knockoutrunderne. 

Ja, i fem år, mellem 2012 og 2017, havde spanierne ligefrem tre hold i kvartfinalen hver eneste sæson. 

Men der er altså risiko for, at kun et enkelt spansk hold kan smide sit navn i den figurative lodtrækningshat, når der 7. november skal trækkes lod til første knockoutrunde. 

Real Madrid har praktisk talt allerede spillet sig videre med tre sejre og en uafgjort i de første fire runder. Med blot et enkelt point i tirsdagens opgør mod RB Leipzig kan de spanske mestre og forsvarende Champions League vindere gå videre. 

Skuffende catalanere og katastrofale andalusiere 

Til gengæld er der ligeledes to spanske mandskaber, der praktisk talt allerede er slået ud af Champions League, før vi overhovedet har nået den sjove del.

Der skal mirakler til, hvis FC Barcelona skal videre i turneringen efter to nederlag i streg mod Bayern München og Internazionale, fulgt op af en skuffende deler mod sidstnævnte italienere hjemme på Camp Nou. 

Det vil i givet fald være anden sæson i træk, at efterhånden knapt så mægtige Barcelona må nøjes med Europa League fodbold i foråret. 

Også længere sydpå, i den andalusiske hovedstad, Sevilla, ser det skidt ud. Julen Lopetegui fik en mareridtsstart på sæsonen med blot én sejr i de første ti kampe, og det udløste i starten af oktober en fyreseddel. 

Godt nok har Lopeteguis erstatning, den evigt karismatiske Jorge Sampaoli, kun tabt en enkelt gang - og det var vel at mærke på udebane mod Real Madrid - siden ansættelsen, men til gengæld har han heller ikke for alvor vundet nogle nævneværdige opgør. Kun en enkelt sejr, mod Mallorca, har han skaffet. 

Det betyder, at Sevilla skal vinde over FC København i tirsdagens opgør, og samtidig skal Dortmund tabe til Manchester City, hvis den andalusiske storklub skal have en chance for at gå videre i Champions League, hvor man så til gengæld står overfor Manchester City.

Simeone kan blive redningen

Med Real Madrid videre, og Barcelona og Sevilla praktisk talt ude, er Atlético Madrid rosinen i den spanske chorizoende. Los Colchoneros kan blive redningen for den spanske Champions League sæson.

Men også i Atlético har det set svært ud i europæisk regi i denne sæson. Det er kun blevet til én sejr i gruppespillet, og den faldt i allerførste runde, hvor man med hiv og sving fik sendt FC Porto hjem til portvinstønderne med en snæver etmålssejr. 

Siden da har man tabt til både Bayer Leverkusen og Club Brugge, og senest spillede Diego Simeones tropper uafgjort hjemme mod netop Club Brugge, selvom belgierne spillede kampens sidste ti minutter med en mand i undertal. 

Men det er altså her, La Ligas højtråbende præsident, Javier Tebas, skal lægge sine jetoner i håbet om at få mere end ét spansk hold videre. Kun to point adskiller Atlético fra Porto på andenpladsen i en ekstremt tæt gruppe. 

Formår 'Cholo' Simeone onsdag at besejre Bayer Leverkusen hjemme på Metropolitano, kan de røde og hvide selv afgøre sin Champions League skæbne i sidste runde mod Porto.

Men taber man til de tyske gæster onsdag aften, vil det være game over for Atlético - og det vil i så fald være det værste spanske Champions League gruppespil nogensinde.