Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Det sagde italiensk bokser til sit ringhjørne efter hun kvittede kamp på 45 sekunder

Imane Khelif og Angela Carini i ringen
Imane Khelif og Angela Carini i ringenReuters
Algeriske Imane Khelif (25) bookede sin billet til næste runde efter at italieneren Angela Carini (25) overraskende kastede håndklædet i ringen i weltervægt efter 46 sekunder i første runde torsdag

Khelif har været i søgelyset, siden hun blev diskvalificeret før en guldmedaljekamp ved verdensmesterskaberne i 2023 for at have overtrådt International Boxing Associations (IBA) regler, der forhindrer atleter med XY-kromosomer i at konkurrere i kvinders discipliner.

Hun blev dog erklæret berettiget til at konkurrere i Paris af Den Internationale Olympiske Komité.

Khelif blev mødt af højlydte tilråb fra fans, der viftede med algeriske flag, da hun kom i ringen og italieneren kunne med det samme ikke hamle op med sin modstanders hurtighed og længere rækkevidde.

Carini, som er seks centimeter lavere end algerieren, gik hen til sin træner efter 30 sekunder for at ordne sin hovedbeklædning, men efter kortvarigt at have genoptaget kampen vendte hun tilbage til sit hjørne og stoppede og forlod hurtigt ringen.

"Jeg har altid æret mit land med loyalitet," sagde Carini med tårer i øjnene. "Denne gang lykkedes det mig ikke, fordi jeg ikke kunne kæmpe mere.

"Jeg stoppede kampen, fordi jeg efter det andet slag, efter mange års erfaring i ringen og et liv med kampe, følte en stærk smerte i min næse.

"Jeg sagde 'det er nok', fordi ... Jeg kunne ikke afslutte kampen. Så jeg tænkte, at det måske var bedre at afslutte kampen."

Carini græd, mens hun talte med journalisterne, før hun blev ført væk.

Hun tilføjede: "Uanset hvad er det okay, fint sådan her. Jeg tabte ikke i aften ... Jeg gjorde bare mit job som bokser. Jeg gik ind i ringen og kæmpede. Jeg klarede det ikke. Jeg kommer ud med hovedet højt og med et knust hjerte.

"Jeg er en moden kvinde. Ringen er mit liv. Jeg har altid været meget instinktiv. Og når jeg føler, at noget ikke er rigtigt, er det ikke at give op. Det er at have modenheden til at stoppe. Det er at have modenheden til at sige: 'OK, det er nok'."

Testosteronniveauer

Nogle sportsgrene har begrænset det tilladte testosteronniveau for atleter, der konkurrerer i kvindekonkurrencer, mens andre forbyder alle, der har været igennem den mandlige pubertet.

Boksning styres af IOC i Paris, da IBA ikke længere anerkendes af IOC som det globale sportsorgan, efter at det ikke er lykkedes at gennemføre ledelsesmæssige og finansielle reformer.

IOC har banet vejen for, at Khelif og Taiwans dobbelte verdensmester Lin Yu-ting, som mistede sin bronzemedalje ved sidste års verdensmesterskaber, fordi hun af samme grund ikke opfyldte kriterierne, kan deltage i legene.

Italiens premierminister Giorgia Meloni sagde, at Carinis kamp mod Khelif ikke var en kamp mellem ligemænd.

"Jeg mener, at atleter med mandlige genetiske egenskaber ikke bør have adgang til kvinders konkurrencer," sagde Meloni.

"Og ikke fordi man vil diskriminere nogen, men for at beskytte kvindelige atleters ret til at konkurrere på lige vilkår."

Lin skal møde Sitora Turdibekova fra Usbekistan i en fjervægtskamp i Paris på fredag.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun følte sig tynget af diskussionen omkring hendes køn, sagde Carini: "Det gjorde jeg ikke. For mig var det ikke noget, der stoppede mig eller blokerede mig mentalt.

"Jeg gik i ringen og sagde, at jeg ville give alt, hvad jeg havde, uanset hvem der stod foran mig. "Jeg var nødt til at give mit bedste. Så med hensyn til alle kontroverserne var jeg aldrig interesseret. Jeg gik ind og ville bare vinde."