Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Diks og Grabara i gensyn med Aarhus - flere spillere har spillet i begge klubber

Diks og Grabara i gensyn med Aarhus - flere spillere har spillet i begge klubber
Diks og Grabara i gensyn med Aarhus - flere spillere har spillet i begge klubberProfimedia
Der har i de senere år været en del spillere, som har skiftet AGF ud med FC København.

Når AGF tager imod FCK søndag, så bliver det endnu et gensyn med Ceres Park for de to FCK-spillere Kamil Grabara og Kevin Diks. Målmanden Kamil Grabara kom til AGF på leje fra Liverpool tilbage i 2019 og igen i 2020. Polakkens overbevisende præstationer for aarhusianerne gjorde, at FCK havde set sig varm på ham og købte ham af Liverpool i sommeren 2021.

En næsten identisk historie gør sig gældende for den hollandske back Kevin Diks. Forsvarsspilleren kom til AGF på en toårig lejekontrakt fra italienske Fiorentina. Da de to år var gået, og Kevin Diks var blevet en profil i Superligaen, stod FC København klar med et tilbud, som hollænderen ikke kunne takke nej til.

Her er nogle af de andre spillere, der både har tørnet ud for ”De hviie” og ”Løverne”.

Jens Stage

Aarhus-drengen Jens Stage blev for alvor fast mand for AGF i 2016/2017-sæsonen, efter han var kommet til klubben fra Brabrand IF. Midtbanespilleren udviklede sig hurtigt til at være en af profilerne på daværende AGF-træner David Nielsens mandskab. Der var derfor ikke helt uventet, da FCK valgte at købe den unge jyde. Jens Stage tilbragte tre sæsoner i hovedstaden, hvor han også vandt et mesterskab, inden han i sommer drog til Werder Bremen i Bundesligaen.

Morten Nordstrand

Den nordsjællandske angriber Morten Nordstrand skiftede som 24-årig fra FC Nordsjælland til FC København, hvor han i fem år var en del af et aldeles succesfuldt FCK-hold. Han havde dog svært ved at bide sig fast som førstevalg i angrebet. Derfor forlod han klubben i 2012 for at vende tilbage til FC Nordsjælland. I 2014 udløb hans kontrakt med Farum-klubben og AGF slog til ved at give ham en etårig kontrakt. Nordstrand spillede kun én enkelt sæson i AGF, men en enkelt aktion i klubben står lysende klart. Et spektakulært saksesparksmål på sin tidligere hjemmebane på Østerbro vil AGF’erne aldrig glemme, selvom det blot blev til den ene sæson.

Thomas Thorninger

Thomas Thorninger spiller fra 1994 til 1997 i AGF, hvor efter han skiftede til Perugia i Italien. Allerede i 1998 skiftede Thorninger dog tilbage til Danmark, hvor et stærkt FC København-hold lokkede den dengang 26-årige offensivspiller. Den teknisk stærke spiller spillede i FCK fra 1998 til 2002, hvor han blandt andet lagde op til Zuma’s legendariske saksesparksmål, der var med til at afgøre mesterskabet i 2001. I 2003 vendte Thomas Thorninger tilbage til AGF for en kort stund, inden han indstillede sin professionelle karriere.