Dortmund åbner sæsonen med sen sejr efter lunken indsats

Dortmund åbner sæsonen med sen sejr efter lunken indsatsAFP
Borussia Dortmund kunne mere end dufte det tyske mesterskab, men snublede på målstregen i den forgangne sæson.

Den smertefulde oplevelse fik traditionsklubben først lørdag mulighed for at bearbejde på banen i Bundesligaen, og det endte med en forløsende hjemmesejr på 1-0 over FC Köln.

Med den tidligere Silkeborg-back Rasmus Carstensen på banen i næsten hele kampen havde gæsterne ellers haft chancen for at løbe med det hele, men den manglende skarphed blev dyr.

Første halvlegs nok bedste chance tilfaldt Köln. Angriberen Davie Selke trykkede af efter opspil, hvor Carstensen var en af arkitekterne. Bolden ramte forsvarsklippen Niklas Süle og sprang op på overliggeren.

Værterne var mest på bolden, men søgte ofte forgæves efter løsningerne.

Spillernes karakterer
Spillernes karaktererFlashare

Midtbanespilleren Julian Brandts forsøg efter en halv time var blandt de bedste fra Dortmund, men den tidligere Brøndby-keeper Marvin Schwäbe afværgede med en stærk hånd.

Carstensen lå højere placeret, end han ofte har gjort som højre back. Det gjorde ham ofte synlig i offensiven, og han var flere gange tæt på at lægge op til mål.

Et fladt indlæg fra danskerens fod ti minutter inde i anden halvleg havde fortjent en bedre skæbne. Og igen efter 78 minutter viste han gode evner som assistmager.

Carstensen chippede perfekt bolden ind til Sargis Adamyan, hvis hovedstød blev reddet af Gregor Kobel.

Köln burde nok have taget føringen, men i stedet løb favoritmandskabet med sejren.

Efter et hjørnespark fik Donyell Malen ikke ordentligt ram på bolden, men sparket tog alligevel et lumsk spring og fløj op i hjørnet til 1-0.

Carstensen blev pillet ud i tillægstiden, mens Köln-kollegerne Jacob Steen Christensen og Kristian Pedersen bevidnede opgøret fra bænken.