Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dortmund vil holde liv i titelchance og Schalke kæmper mod nedrykning i Revierderby lørdag

Dortmund vandt det første opgør i sæsonen mod Schalke.
Dortmund vandt det første opgør i sæsonen mod Schalke.Profimedia
Det er en af de kampe, som de fleste fodboldelskere ser allermest frem til på en sæson. De evige rivaler fra Schalke 04 og Borussia Dortmund tørner sammen lørdag aften.

Det er Tysklands vel nok største rivalopgør, når der lørdag skal spilles Revierderby på Veltins Arena i Gelsenkirchen.

Her tager Schalke 04 imod Borussia Dortmund i det altid spændende opgør i kampen om Ruhr-distriktet. Det bliver samtidig en kamp mellem top og bund, da Schalke roder rundt under nedrykningsstregen, mens Dortmund er med helt fremme i titelræset. 

Sådanne derbykampe lever dog altid sit eget liv, så det er ikke til at vide, hvordan det vil ende.

Indbyrdes opgør

Det er tydeligt at se, når man kigger på de indbyrdes rivalopgør, at Schalke 04 ikke er på samme niveau som tidligere. Den store klub har ligget i bunden af Bundesligaen eller i 2. Bundesliga i de senere år, mens Dortmund har været førsteudfordrer til Bayern München i kampen om titlen.

Dortmund har da også vundet de seneste fire kampe mod Schalke, som endda ikke har formået at score i de opgør. Vi skal tilbage til 2019 for at finde den seneste Schalke-sejr. I de sidste ti indbyrdes opgør har Dortmund fem sejre, Schalke har to sejre og tre er endt uafgjort.

De to klubbers første møde i sæsonen var en tæt affære, hvor det unge tyske stortalent Youssoufa Moukoko afgjorde kampen, da han scorede til 1-0 cirka 11 minutter før slutfløjt.

Indbyrdes opgør.
Indbyrdes opgør.Flashscore.

Form

Lige nu er Borussia Dortmund det klart mest formstærke hold i Bundesligaen. Klubben ligger á point med Bayern München på førstepladsen og har været skræmmende gode i 2023. Hvis man kigger på de seneste ti kampe i den bedste tyske række, så har Dortmund hentet 24 point, hvilket er flest af alle. I samme periode har Schalke hentet 13 point. Dortmund har vundet samtlige kampe i Bundesligaen i 2023. Nu er den tyske storklub røget ud af Champions League og kan udelukkende fokusere på Bundesligaen.

De to holds formkurve.
De to holds formkurve.Flashscore.

Schalke kom rigtig skidt fra start i 2023, hvor de blot hentede fire point i de første seks kampe i det nye år. Det blev blandt andet til et voldsomt 1-6-nederlag til RB Leipzig på hjemmebane den 24. januar. Den traditionsrige klub har dog ikke tabt siden da, og derudover har de kun lukket et enkelt mål ind i de seneste seks kampe. Schalke har sågar også vundet de seneste to kampe mod Stuttgart og Bochum. De gode resultater har gjort, at Schalke nu har kontakt til klubberne over stregen, selvom de stadig ligger næstsidst.

De to holds placering i Bundesligaen.
De to holds placering i Bundesligaen.Flashscore.

Dem skal du holde øje med

Hos Flashscore har vi valgt at rette blikket mod de to holds midtbane. I Dortmund er det unge engelske fænomen Jude Bellingham et sikkert navn på holdkortet, og den 19-årige midtbanespiller er en vigtig mand for Dortmunds hold. Flere Dortmund-profiler er tvivlsomme til kampen, og derfor kan der hvile et tungt pres på den unge englænder.

Hos Schalke skal den 21-årige tysker Tom Krauss forsøge at lukke ned for Jude Bellingham og resten af Dortmund-holdet. Den unge midtbanemand skiftede i sommer til Schalke på en lejeaftale fra RB Leipzig, og han har været fast mand lige siden. Hvis Schalke skal lykkes med at slå Dortmund, så kræver det en stor kamp af Krauss og resten af Schalke-midtbanen.

Kampen mellem Schalke og Dortmund bliver en spændende og intens kamp, men desværre bliver det uden flere store profiler for begge hold. Der er dog ingen tvivl om, at de 22 startende spillere vil gøre alt, hvad de kan for at få de tre point. 

Skader og karantæner

Dortmund:

Yousoufa Moukoko – skade

Julian Brandt – skade

Karim Adeyemi – tvivlsom

Marco Reus – tvivlsom

Gregor Kobel – tvivlsom

Schalke:

Dominick Drexler – skade

Soichiro Kozuki – skade

Danny Latza – skade

Thomas Ouwejan – skade

Sebastian Polter – skade

Tim Starke – skade

Jere Uronen – skade

Sepp van den Berg – skade

Cedric Brunner – tvivlsom

Du kan følge kampen her.