Dramatisk afslutning da Boston Bruins besejrede Pittsburgh Penguins i Winter Classic 23Getty Images via AFP
Der var stormøde i Boston på legendariske Fenway Park, da Boston Bruins og Pittsburgh Penguins mødtes i den 14. udgave af Winter Classics

Det er næppe nogen hemmelighed, at amerikanerne er gode til at hype deres sportsgrene. I går løb en af de mest hypede events af stablen, da Boston Bruins og Pittsburgh Penguins mødtes i Winter Classics, som er NHLs årlige udendørskamp under det navn.

Boston Bruins var inden kampen det bedste hold i NHL, og selvom sæsonen for Pittsburgh ikke ligner tidligere tiders storhed, så er de ikke et hold man skal undervurdere.

Det blev en tæt og medrivende ishockeykamp, hvor dramatikken allerede indfandt sig i første periode. Pittsburgh startende målmand Tristan Jarry begyndte midtvejs i 1. periode at ligne en mand med besværligheder når han skulle bevæge sig, og Pittsburgh måtte i slutningen af perioden skifte Casey DeSmith ind, og den slags skaber altid lidt forvirring. Det lykkedes dog hurtigt for Penguins at rette ind, og de første 20 minutter endte uden scoring.

Penguins var uden backen Kris Letang til opgøret. Efter at været kommet tilbage med lynets hast efter et mindre hjerteanfald, var han ude med en lower-body injury. Det var Letangs holdkammerat, finske Kaspari Kapanen, der åbnede scoringen omkring midtvejs i 2. periode. Penguins fik sendt pucken rundt i banden, og efter en pasning fra Danton Heinen fra bag mål, kunne Kapanen sende pucken op over skulderen på Boston-keeper Linus Ullmark.

Pittsburgh havde tabt deres sidste fire kampe inden Winter Classics 23, og selvom sæsonen er lang, så skal sådanne stimer helst stoppes inden de løber løbsk. Trods muligheder til begge mandskaber, gik Penguins altså ind til den sidste periode foran med 1-0.

Special teams afgør rigtigt mange ishockeykampe, og Bruins fik udlignet på bagkant af en powerplay mulighed. Selvom tiden på Pittsburgh-udvisningen netop var udløbet, stod Bruins godt i deres powerplay-opstilling. Først sendte Matt Grzelcyk en hammer afsted fra blå linje, og ramte sin holdkammerat Jake DeBrusk, der knap kunne rejse sig af smerte. Vanen tro kender hockeyspillere ikke til smerte, og DeBrusk blev foran mål, og det var en god ide for Boston. Sekunder senere kunne det tidligere førsterunde draftpick udligne til 1-1 med et smart træk og efterfølgende afslutning. DeBrusk var dog slet ikke færdig med at markere sig.

Med 2:24 tilbage på uret var canadieren på spil igen. Bedst som opgøret så ud til at blive låst, kom Bruins i spidsen. Taylor Hall gik hårdt på mål, og DeBrusk kunne let sætte returpucken i mål, til stor glæde for de mange Boston fans blandt de knap 40.000 tilskuere på Fenway Park.

Det tvang selvfølgelig Penguins frem. De satsede alt i slutfasen, og trak også målvogter DeSmith ud i en sidste desperat offensiv, der var mindre end ét sekund fra at lykkedes. Den russiske stjernespiller Evgeni Malkin var sikker på han havde udlignet til aller allersidst, da han sendte sin afslutning mellem skinnerne på Ullmark, men dommerne vinkede konsekvent afværgende, og så kunne Boston vinde med 2-1 og deres fjerde udendørskamp ud af fem mulige.