Effektive FC København bankede Horsens efter magisk start på anden halvleg

FCK lukkede mål ind for første gang i syv kampe, men vandt stadig.
FCK lukkede mål ind for første gang i syv kampe, men vandt stadig.Flashscore
AC Horsens kunne ikke holde fast i føringen fra første halvleg, da FCK tromlede hjemmeholdet ned i anden halvleg.

FC København havde en fremragende chance for at komme tættere på FC Nordsjælland, da de søndag eftermiddag var på besøg hos AC Horsens.

Københavnerne fik dog en forfærdelig start på kampen.

Efter blot tre minutters spil fik Horsens nemlig noget at glæde sig over, da Anders K. Jacobsen opsnappede en fejlaflevering fra Kevin Diks, hvorefter den rutinerede angriber bankede bolden i ind bag en fejlplaceret Kamil Grabara i FCK-buret.

Efter scoringen var FCK egentlig gode til at kombinere på den knoldede bane mod et lavtstående Horsens-hold, men det var det gul-blusede hjemmehold, der var farligst. De kom nemlig flere gange til småfarlige situationer mod et tøvende københavnsk forsvar.

Gæsterne forsøgte at komme fremad, men gentagne fejl gjorde, at holdet konstant kom i problemer. Efter en halv times spil følte FCK-holdet sig dog snydt for et straffespark, da Viktor Claesson blev revet ned i feltet, men det mente Jens Maae og VAR-teamet dog ikke.

AC Horsens fik to scoringer annulleret for henholdsvis frispark og offside, og derfor blev der ikke scoret mere i de første 45 minutter. Hjemmeholdet gik derfor til pause foran med 1-0.

Statistikker fra første halvleg.
Statistikker fra første halvleg.Flashscore.

De mange fremmødte udebanefans startede anden halvleg med et pyroshow, og det var ikke kun FCK’s fans, der begyndte de sidste 45 minutter med et festfyrværkeri. Stopperen Denis Vavro udlignede nemlig allerede efter 48 minutters spil på et langskud, hvor Matej Delac så skidt ud.

fire minutter senere bragte Hákon Haraldsson FCK på 2-1, da han på en ripost sparkede bolden i nettet.

Københavnerne var dog slet ikke færdige. I det efterfølgende angreb kombinerede FCK sig flot igennem Horsens’ forsvar, hvorefter et hårdt indlæg blev gledet i mål af Jordan Larsson.

De forsvarende danske mestre skulle kun bruge otte minutter på at komme foran 3-1 og var dermed på stensikker sejrskurs.

Der skete ikke meget mere i kampen, hvor FCK var spilstyrende, men også godt tilfredse med 3-1-resultatet.

Fire minutter inde i overtiden scorede Elias Jelert dog til 4-1 og slog det sidste søm i Horsens-kisten.

Derfor kunne FCK gå fra banen med en sejr og rykke endnu tættere på FC Nordsjælland, så der nu kun er et point, der adskiller de to hold.