Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter 11 sejre i træk drømmer Aberdeens fans sig tilbage til dengang de slog Real Madrid

Nicky Devlin i aktion for Aberdeen mod Spartans
Nicky Devlin i aktion for Aberdeen mod SpartansProfimedia/ ČTK / imago sportfotodienst / Stephen Dobson
Efter en suveræn serie på 11 sejre i træk har den svenske træner Jonas Thelin fået fansene omkring den skotske klub Aberdeen til at drømme sig tilbage til klubbens storhedstid, da man nedlagde selveste Real Madrid under Sir Alex Fergusons tid i klubben.

I årevis har Rangers og Celtic domineret toppen af skotsk fodbold, men nu er der håb om at en ny klub kan blande sig i titelræset. 

Aberdeen med deres nye træner fra Sverige ligger i øjeblikket á point med Celtic, hvor begge har 15 points efter fem runder med Rangers fem point efter. Samtidig har Aberdeen allerede har spillet fem kampe i Liga Cuppen og vundet dem alle.

Det faktum at de fem kampe i Liga Cuppen har været mod hold af samme kaliber som 2. divisionsholdet Airdrieonians FC har ikke gjort euforien i byen mindre.

Lørdag vandt man 4-0 hjemme mod fjerdedivisionsholdet Spartans, og drømmer således om at vinde Liga Cuppen, som Aberdeen også vandt tilbage i 2014 som klubbens sidste titel.

I tidligere tider har det været imidlertid været meget mere at fejre på Pittodrie Stadium.

Busparaden i Aberdeen efter at de havde vundet Europa Cuppen for Pokalvindere i 1983
Busparaden i Aberdeen efter at de havde vundet Europa Cuppen for Pokalvindere i 1983TopFoto / Topfoto / Profimedia

Fra 1978 og frem førte en dengang ukendt træner ved navn Alex Ferguson klubben frem til tre mesterskaber og triumfen i Europa Cuppen for Pokalvindere i 1983, hvor man vandt finalen mod selveste Real Madrid, i øvrigt madrilernernes sidste finale-nederlag i Europa Cuppen.

Hos Manchester United føjede Ferguson mange flere succesfulde kapitler til sin legendariske karriere. Ferguson vandt imidlertid kun fem af sine første ti kampe i Aberdeen, mens Thelin har vundet alle sine. 

Det har fået klubbens tilhængere til at drømme stort. Sidste lørdag, før hjemmekampen mod Motherwell, lavede de et pyroteknisk show, der mindede om fejringen af et mesterskab i Beograd eller Saloniki, men ikke om den femte kampdag i det nordøstlige Skotland.

Angrebsivrigt genpres samt et altid offensivt pasningsspil er hjørnestenene i Thelins taktiske koncept, som har ført klubben frem til toppen af den bedste skotske række og allerede da han ankom havde den tidligere mangeårige Elfsborg-træner understreget, at han var ankommet "for at skabe noget særligt".

Ikke alle tog dette seriøst efter at Aberdeen i sidste sæson endte i nedrykningsrunden i den skotske Premiership, røg ud af Conference League og fyrede to trænere i løbet af sæsonen, inklusive Neil Warnock efter blot 33 dage. Samtidig 

Udekampen mod Celtic 19. oktober vil nu give Thelin og de ekstatiske fans en fornemmelse for, hvor langt drømmen rækker i denne sæson.