Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eksklusivt interview med Andrea Pirlo: Brasilien vinder VM i Qatar

Eksklusivt interview med Andrea Pirlo: Brasilien vinder VM i Qatar
Eksklusivt interview med Andrea Pirlo: Brasilien vinder VM i QatarProfimedia
Det er 16 år siden, Italien vandt den største turnering af dem alle i Tyskland . To af disse har været uden Italien. Et chok for alle, selv for en af dem, der var med at bringe VM-trofæet hjem til Italien, Andrea Pirlo.

Flashscore mødte Il Maestro - til et eksklusivt interview, hvor han fra sit feriested i USA fortæller om det aktuelle VM i Qatar, men også om Champions League, en turnering, hvor han ser Luciano Spallettis Napoli som en af kandidaterne til den endelige sejr.

Efter at have givet fodbold-lektioner til mange af sine modstandere over hele verden med VM-titlen som den store kulmination, vil Pirlo nu dele ud af sin erfaring i rollen som træner. Efter et års erfaring som træner i Juventus, som endte før tid med masser af kritik, som måske var lidt unfair, hvis man kigger på Bianconeris nuværende resultater, fløj Pirlo derefter til den vestlige bred af Bosporusområdet for at stå i spidsen for Karagümruk i den bedste tyrkiske række.

Den tyrkiske liga holder som næsten alle ligaer rundt omkring i verden pause grundet VM i Qatar. Og Pirlo benyttede lejligheden til en kort ferie i USA, hvor han sluttede sin karriere som fodboldspiller. Det har indbefattet besøg i Miami og New York for at han kunne tage en pause fra fodbold, mens han holdt nøje øje med begivenhederne i Qatar. 

FS: Et andet VM uden Italien. Forventede du det?

AP: Utroligt. Det var utænkeligt at forestille sig to verdensmesterskaber i træk uden Italien. Alligevel er det sådan, det er, selvom den største skuffelse, hvis jeg selv skal sige det, var den mod Sverige for fire år siden. 

Hvorfor det?

Fordi for otte år siden havde Italien altid kvalificeret sig til VM. 

Og denne gang?

Hvis man ikke kvalificerer sig i gruppen, og får Portugal i slutspillet, bliver det hårdt. Og hvis man så taber en afgørende kamp mod Makedonien, er der ikke så meget at tilføje. En masse point blev smidt væk i kvalifikationsrunden. Vi spillede uafgjort i Irland og derefter var der alle de brændte straffespark mod Schweiz.

Hvordan forklarer du den manglende kvalifikation?

Vi havde alle de rigtige kort til at kvalificere os, men måske gav EM os en falsk tryghed. Efter at have vundet et trofæ som EM tror du, at kvalifikationen er let, men virkeligheden var en anden.

Hvad syntes du om dette VM, der finder sted om vinteren?

Det er lidt mærkeligt, at se det på denne tid af året, men det, jeg er mest nysgerrig på, er efter VM. Vi må se, hvordan spillerne reagerer.

Fysisk eller psykisk?

Mentalt, hvordan de kommer til at fortsætte sæsonen, både for dem, der vinder, men også for dem, der kommer tomhændet ud af denne turnering.

Mulig mental modreaktion

Vil motivation gøre forskellen?

Det tror jeg. Du afslutter VM i december. Hvis du har vundet, har du rørt himlen, og du kan derfor slappe af, give slip. Kort sagt, være mentalt drænet. Hvis du taber, kan det være det samme: du har det dårligt og risikerer en modreaktion. Det samme gør sig gældende for dem, der måtte gå glip af VM på grund af en skade, som Mane og Benzema for eksempel. At spille VM er alles drøm. Når du kommer så tæt på, og så må gå glip af det, risikerer du en psykologisk modreaktion.

Du nævnte Mane og Benzema. De er blot to af mange spillere, der måtte misse VM på grund af en skade. Også i denne henseende er det et usædvanligt VM. Hvad er årsagen?

Jeg synes, der var for lidt tid til at komme sig. De havde kun en uge til at forberede sig. Med VM om sommeren har du normalt 15 dage, en måned. Hvis du spiller en uge efter, at ligaen er stoppet, er det mere kompliceret.

Pirlo og Neymar
Pirlo og NeymarProfimedia

Det bliver det sidste VM for mange store spillere: Messi, Ronaldo, måske endda Neymar. Hvem vinder VM?

Jeg ser Brasilien som favorit.

Hvorfor?

Det er det mest alsidige hold på alle parametre. De har også erfaring og er vant til at vinde. De er klar til sådanne kampe. I de senere år har de skabt et koncept, hvor de mere eller mindre altid spiller med de samme spillere.

Hvad med de andre kandidater?

Argentina er stærk, men Brasilien virker som sagt mere komplet. Spanien spiller også godt, men de er unge. Portugal har også et godt hold, mens Tyskland er en ukendt størrelse. Så må vi se hvor meget Frankrig er ramt af de mange skader. De har dog så mange gode spillere i deres trup, at de virkelig kan blive turneringens overraskelse.

Hvem bliver de fire hold i semifinalerne?

Argentina, Brasilien, Spanien og enten England eller Portugal, men måske kommer der et par overraskelser.

Messi og Pirlo
Messi og PirloProfimedia

Mange tipper Serbien som overraskelsen ved dette VM, hvad synes du?

Jeg ved ikke, om de kan gå hele vejen. De har et hold med unge, men allerede erfarne spillere. USA kan også få et godt VM. De er ikke dårlige, men jeg forventede noget mere. Kroatien og Belgien kommer ikke lige så langt som sidst, det er slut for deres gyldne generation.

Du startede din trænerkarriere for et par år siden, men du har allerede haft muligheden for at træne store mestre i Juventus: Dybala, Danilo og Ronaldo for at nævne nogle få. Hvordan klarer man et omklædningsrum med så mange stjerner?

Jeg synes, det er vigtigt at finde den rigtige balance. Du skal være empatisk.

Og hvordan kom du ud af det med Ronaldo?

Meget godt. Han er en speciel karakter, en ægte professionel

Pirlo og Ronaldo
Pirlo og RonaldoProfimedia

Ronaldo er klar

Hvad med det interview, Ronaldo gav for et par uger siden, hvor han kritiserede Manchester United og deres træner? Hvad mener du om det?

Efter min mening havde han ønsket at lave dette interview i lang tid. Jeg tror, ​​det allerede var forberedt.

Tror du, at det øgede presset på Portugal at gøre det før VM?

Ronaldo har altid haft pres på sig og vil altid have det. Han kan klare det. Jeg tror ikke, at hans udtalelser ændrede det portugisiske omklædningsrum. Hvis han ikke havde lavet det interview, ville han stadig være blevet stillet spørgsmål om Manchester United under VM. Han besluttede at komme foran alle og 'få det af vejen'. Jeg tror, ​​han nu vil være endnu mere opladet end før.

I 2026 vil Mexico, Canada og USA være vært for VM. Kunne du tænke dig at være der i spidsen for et landshold?

Først vil jeg gøre det godt med min klub. Måske kommer chancen for at træne et landshold senere. Det ville være en god ting.

Det italienske landshold?

Ethvert landshold. Det ville være rart at tage til VM som træner.

Og hvordan ser du Ancelotti som mulig landstæner?

Jeg tror han kan gøre det, han kan træne ethvert landshold – det kan være afslutningen på hans karriere.

Er han dit 'forbillede'?

Ja, uden tvivl er han et referencepunkt, som træner er jeg inspireret af ham. Han er et meget godt menneske og en meget god træner. Han har vundet alt, hvad der er at vinde.

Frygtingydende Napoli

Sidste sæson gjorde han noget unikt i Champions League. Hvad er så specielt ved ham?

Han kan skabe empati med spillerne, og de spiller for ham. Det han lavede i Champions League var utroligt.

Og i år? Hvem vinder Champions League?

Jeg vil sige Manchester City, men også Napoli muligvis.

Kan Napoli virkelig gå hele vejen i sådan en svær turnering som Champions League?

Napoli spiller meget godt og har potentiale til det. Hvis de spiller godt, og hvis de om nogle måneder stadig er på samme niveau, som de har vist hidtil, bliver det hårdt for de andre.

Hvem vil du sammenligne du Luciano Spallettis Napoli med?

Jeg vil sammenligne dem med vores hold i AC Milan, det med mange offensive spillere, der spillede, mens de havde det sjovt. Sarri's Napoli var også sjove at se på, men dette hold er mere kynisk. De spiller frygtindgydende fodbold. Væk er de spillere, der "tyngede klubben ned", og der er kommet unge spillere. De er alle på samme niveau, og dem, der fortjener at spille, de spiller. Alt fungerer, og det er alt sammen takket være træneren. Spalletti har gjort et godt stykke arbejde. 

Lektionen er slut fra ' Il Maestro'.