Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EKSKLUSIVT interview med Gilberto Silva: Arsenal har brug for titlen for at lette presset

Gilberto Silva.
Gilberto Silva.Arsenal/Disclosure
Arsenal fører Premier League med fem point ned til Manchester City, og fansenes forventninger vokser ved muligheden for den første PL-titel siden 2003-2004. Dengang var Gilberto Silva med på det ’invincebles’-hold, der gik ubesejret gennem Premier League. Flashscore har talt med den tidligere topspiller om Arsenals nuværende situation.

Efter at have vundet VM 2002 med Brasilien i Sydkorea og Japan, tog Gilberto Silva et af de største skridt i sin succesrige karriere, da han forlod Atlético Mineiro for at slutte sig til Arsenal. London-klubben betalte dengang 4,5 millioner pund for Gilberto Silva, hvilket svarer til cirka 40 millioner kroner.

Da den nye brasilianer nægtede at overtage legenden Tony Adams’ trøje nummer seks, fik han respekt fra publikum og vandt hurtigt Arsene Wengers tillid og Premier League-titlen.

Gilberto Silva var i Arsenal fra 2002 til 2008. Han vandt han to FA Cup-titler, to Community Shields og selvfølgelig PL-titlen. Med erfaringen fra en person, der har skrevet historie med klubben og har den fulde respekt fra Arsenals fans - endda med tilnavnet "Invisible Wall" (Den Usynlige Mur) - er Gilberto Silva overbevist om, at det i år endelig kan blive Arsenals år.

"Arsenal gør et godt stykke arbejde efter mange vanskeligheder. Klubben har nu et konsistent hold, der er blevet formet over tid, satser på unge spillere og trænerens gode arbejde.”, siger Gilberto Silva, i et eksklusivt interview med Flashscore.

Der blev tvivlet, da Mikel Arteta blev ansat, men den retning, han har sat, og det hårde arbejde har båret frugt, fordi der er støtte fra lederne og klubbens administrerende direktør. Det nytter ikke at ansætte uden at give tilstrækkelig tid og den nødvendige støtte,”

Den tidligere VM-vinder, der nu bor i Portugal, fortsætter med at rose Artetas arbejde og bemærker, at træneren var robust, da det kan være svært at ændre en engelsk klubs arbejdsfilosofi - den spanske træner holdt dog fast i sin filosofi, selvom det ikke kørte i starten.

"Trods startvanskelighederne implementerede han (Arteta, red.) sin måde at arbejde på. Meget skal ændres, når man som klub kommer fra en lang tradition med at gøre tingene på en bestemt måde.

”Man skal have nerver af stål for at håndtere det ydre pres fra medierne og fansene, der forventer resultater", påpeger den tidligere midtbanespiller og anfører for Arsenal.

Tiden er inde

Gilberto Silva er overbevist om, at dette kan være det rigtige tidspunkt for ’Gunners’ at vinde. Han understreger dog, at det er nødvendigt at have samme koncentration, da presset for resultatet vil begynde at stige runde efter runde.

"Klubben står et fremragende sted. En velsammensat trup og en ung gruppe, der har gode muligheder for at slukke titeltørken.

”Fra nu af begynder presset at stige. Manchester City har allerede vundet og reduceret distancen, men Arsenal slog Manchester United og er fortsat i front.

Jeg håber, alt går godt. Det er, hvad Arsenal har brug for at reducere presset. Et hold med vægten af ​​Arsenals trøje skal være mester", fremhæver Gilberto Silva.

En ’Gunner’ for livet

Gilberto Silva mod PSV i 2002
Gilberto Silva mod PSV i 2002Arsenal/Disclosure

Engang ’Gunner’, Altid ’Gunner’. Gilberto Silva bærer dette motto med stolthed. Klubben er i hans hjerte, og det at huske tilbage på de glorværdige tider, får ham til at genopleve sit intense forhold til det nordlige London og de store kampe, der blev udkæmpet på de engelske stadions.

Til Flashscore talte han om følelsen af ​​at have flere titler med Arsenal på sit CV.

"At have vundet titler med en klub som Arsenal er noget helt vidunderligt. Folk genkender dig og værdsætter dig", siger han.

"Mængden af ​​mennesker, der sender mig beskeder og respekt er stor. Siden jeg stoppede med at spille, har jeg haft mulighed for at vende tilbage til stadion mange gange, og modtagelsen er altid fantastisk. Jeg har modtaget hyldest, og jeg bliver altid husket.”

”Når man som spiller kommer til klubben, skal man være opmærksom på sin rolle på holdet. Du skal være bevidst om dit ansvar. Du skal gøre dit ypperste for at repræsentere klubben på den bedste måde.”

Vi havde et hold, der repræsenterede klubben og institutionen godt, og på banen gjorde vi, hvad fansene forventede. Det var et særligt øjeblik", fortæller Gilberto Silva.