Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eksklusivt: Thomas Helveg om Inter - AC Milan: "Jeg glemmer aldrig 6-0-kampen"

Opdateret
Oliver Bierhoff og Thomas Helveg i AC Milan.
Oliver Bierhoff og Thomas Helveg i AC Milan.Profimedia
Den tidligere forsvarsspiller, der både nåede at spille for AC Milan og Inter, har været med i flere derby-opgør.

Danske Thomas Helveg tilbragte store dele af sin aktive karriere i Italien. Den tidligere Udinese-, Milan- og Inter-back har derfor altid ét øje på det italienske mesterskab. Og i Serie A spilles der i den kommende weekend en kamp, ​​som Helveg personligt har spillet flere gange iført både Milan- og Inter-trøjer: "Derby della Madonnina".

Milan-Inter var i sin tid et højspændingsderby, hvordan ser du det nu?

"Det har altid været en oplevelse at spille et derby. I Rom og Milano oplever man det på en anden måde. Og jeg har oplevet mange af dem, især med Milan. Det er en speciel kamp i sig selv. Det var det samme, da jeg spillede. Intet har ændret sig på det punkt."

Søndagens kamp er en udfordring, hvor AC Milan kommer på ryggen af en dårlig stime?

"Jeg tror, ​​at Milan har fået sig en kollektiv nedtur efter VM. Der er nogle spillere, der ikke har været i stand til at komme sig over belastningerne fra den slutrunde, som altid er opslidende. AC Milan kæmper derfor med, at de kollapser undervejs i kampene."

Rafael Leao er endnu ikke tilbage på sit normale niveau efter slutrunden?

"Jeg kender ikke den specifikke situation godt nok, men hvad Leao angår, tror jeg, at det nogle gange kan påvirke præstationen negativt at komme tilbage fra en turnering som VM uden at have opnået det, man satte sig for. Den slags ting sker - men det er også rigtigt, at han er et af esserne på holdet, og at han altid forventes at gøre en forskel. Der er også perioder, hvor man også falder mentalt, hvis man ikke er i toppen fysisk. Og nu er Milan inde i en negativ stime."

Rafael Leao
Rafael LeaoAFP

Er det en krise?

"Det ville jeg dog ikke kalde det. Men det er rigtigt, at vejen til at kunne nå et af målene for sæsonen nu er blevet længere og sværere."

Hvem har mest at tabe i søndagens derby?

"Uden tvivl Milan, for hvis de skulle tabe, ville det være tredje nederlag i træk. En sejr ville derimod muntre Piolis hold op, som kommer fra et kæmpe 5-2-nederlag mod Sassuolo. Også fordi målet om at vinde mesterskabet er meget svært at nå, så vi skal sende et stærkt signal i kampen om Champions League. På det psykologiske plan kan derbyet få stor betydning for resten af ​​sæsonen, og hvis Inter skulle ende med at vinde, ville det også være et vigtigt signal for dem at sende mod Lazio og Atalanta."

Tomori er skadet - Simon Kjær kan spille i midterforsvaret igen.

"Det er hans chance for at komme tilbage, uden tvivl. Ved VM var han uheldig, for han spillede en halv time i den første kamp og blev derefter skiftet ud. Så spillede han ikke mere, og vi røg ud. Jeg synes heller ikke, at hans forberedelse til VM var perfekt."

Simon Kjær
Simon KjærAFP

Hvordan ser du det nu?

"Han har ikke spillet så meget på det seneste, så det skal han arbejde med mentalt. Jeg ønsker ham god bedring, for han var uheldig under VM, hvor han havde arbejdet dobbelt så meget som normalt for at være der på trods af sine fysiske problemer. Mit ønske er, at han vender tilbage og kan gøre en forskel igen."

Et derby, du aldrig vil glemme?

"Uden tvivl 6-0-sejren (i sæsonen 2000-01, red.). Den aften var magisk. Jeg husker Comandinis dribletur, der kickstartede en historisk sejr, og som gav os et mentalt overskud resten af ​​sæsonen. Det var en af ​​de bedste aftener for mig som Milan-spiller. En uforglemmelig kamp."

I Rossoneri var din kaptajn Paolo Maldini. Hos Nerazzurri sad anførerbindet på Javier Zanettis arm.

"To rolige ledere, der ikke hævede stemmen, men som dikterede kampen med bestemthed og på den rigtige måde. I dag findes der ikke spillere som de to. Jeg husker også Costacurta og Albertini i Milano som gode ledere."

Jeg bemærker en vis nostalgi i dine udtalelser...

(griner)."Det er mere end nostalgi. Du kan ikke sammenligne fortidens fodbold med nutidens. Jeg ved ikke, om spillere, der var gode for 30 år siden, ville gøre en forskel i dag. Fodbold har ændret sig meget. Det hele er mere eksplosivt i dag."

Ronaldo og Thomas Helveg ved VM i 1998
Ronaldo og Thomas Helveg ved VM i 1998AFP

Apropos eksplosivitet. Først i Udinese og siden i Milan skulle du ved visse lejligheder markere en vis Ronaldo?

"Han var en angriber, som var noget for sig. Hvis du ventede på ham, ville han tage dig på sin fart, men hvis du gik for tæt på ham, ville han drible og snyde dig. Han ville altid tage fusen på dig og komme forbi. Der har været få spillere som ham."