Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Elitechef begræder Ida Karstofts manglende VM-deltagelse, men går ikke i panik

Elitechef begræder Karstofts manglende VM-deltagelse: "Det var for risikabelt"
Elitechef begræder Karstofts manglende VM-deltagelse: "Det var for risikabelt"Profimedia
Elitechefen for dansk atletik, Mikkel Larsen, tilkendegiver, at det er en stor skuffelse for dansk atletik, at det potentielle medaljehåb, Ida Karstoft ikke stiller til start ved VM i atletik, men siger samtidig, at det ikke får alarmklokkerne til at ringe i forhold til forberedelserne frem mod OL. Det siger han til Flashscore.dk

EM-bronzevinderen på 200 meter meldte i juli fra til mesterskaberne på grund af en akillessene, som har været hævet og plaget af irritation, og sagde efterfølgende. 

"Jeg er knust, frustreret og utrolig ked af det. Den er tough (beslutningen, red.). Det var bestemt ikke, hvad jeg havde ønsket. Jeg håber på, at det er for det bedste og den rigtige beslutning, men det gør ondt lige nu. Jeg trøster mig med, at det optimerer mine muligheder for at gøre det godt næste år."

"Det hårdeste er, at jeg blev nødt til at træffe beslutningen, selvom jeg godt ved, at jeg kunne komme til VM og gøre en fin figur. Det var lettere, hvis det gjorde ondt, men risikoen er der, og jeg tør ikke tage den chance."

Mikkel Larsen tilkendegiver, at han meget gerne ville have haft Karstoft med ved VM, men siger også, at det ville have været for risikofyldt, at satse på, at få Karstoft klar til VM i Budapest.

"Vi kunne godt have presset på og fået hende til at stå på startstregen ved VM, men det var ikke det værd i forhold til at få hende til at stå rigtig stærkt ved EM i 2024. Så ja, det er en bet, men det er ikke noget, der kommer bag på os og stresser os på nogen måde. Det var den rigtige beslutning at blive hjemme."

Mikkel Larsen kan i stedet glæde sig over, at Danmark har sendt et rekordstort hold til VM med ni kvinder og to mænd. Men på trods af det store hold, skal man dog ikke forvente en medaljeregn over dansk atletik i den kommende uge. 

"Forventningerne er ikke kæmpestore for vi har ikke to eller tre medaljekandidater. Vi håber på, at nogle af løberne kan komme videre fra de indledende runder, men det vil være urealistisk at tro, at vi vil være med i en række af finalerne, og det er også årsagen til, at vi ikke har meldt noget stort ud i forhold til disse mesterskaber."

"Vi står ikke med de åbenlyse stjerner på holdet. Det, der har været fokus på de seneste år, det har været at bygge et større setup op, så vi har flere, der kan være med på den internationale scene. Vi havde et rekord-år ved EM sidste år, og vi har rekord-år her ved VM og jeg forventer, at vi kan bygge videre på det til næste år med rekord-store hold ved EM og også ved OL."

Omtaler