Emil Nielsen og Barcelona lider sensationelt nederlag til ungarere ved Klub-VM

Emil Nielsen i aktion mod ungarske Veszprem
Emil Nielsen i aktion mod ungarske VeszpremMohamed Hossam / EPA / Profimedia
FC Barcelona, der vandt sidste års Champions League finale mod Aalborg Haandbold, led et deres meget sjældne nederlag, da de de tabte 34-39 (efter forlænget spilletid) til ungarske Veszprem i semifinalen af Klub-VM, der i øjeblikket afvikles i Ægypten.

Veszprem havde booket billetten til semifinalen i den indledende runde med 32-17 mod Taubate fra Brasilien og 34-27 mod Zamalek fra Egypten.

FC Barcelona var gået videre til semifinalen med 53-23 mod Sydney og 31-23 mod Al Ahly.

I kampen blev det hurtigt klart , at Carlos Ortegas Barça-hold havde en stor udfordring foran sig. Ungarerne bragte sig tidligt foran 8-5 og holdt den til 11-8 trods fire mål fra Barça Dika Mem.

Emil Nielsen kom derefter på banen for spanierne og brillerede med fire redninger næsten med det samme, der reducerede den ungarske føring til 14-13. Veszprém-keeper Corrales lavede derefter en fremragende redning, der forhindrede Barça i at udligne og ved halvleg var Champions League mestrene bagud med 15-13.

Det lykkedes dog spanierne at udligne til 25-25 i 2. halvleg før Ariño gav en Barcelona en føring på 27-26 for første gang i kampen. Et flot mål fra Dika Mem satte Barça på sejrskurs ved stillingen 29-27, men ungarerne formåede at udligne til 29-29. Aleix Gómez missede derefter et straffekast med 20 sekunder tilbage, og kampen gik i forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid så Veszprém ud til at have et ekstra gear og bragte sig i front med 33-30. Og selv om spanierne kastede alt frem i en desperat offensiv lykkedes det ungarerne at holde stand og vinde kampen 39-34.

I finalen skal Veszprem møde SC Magdeburg, der kan vinde finalen for fjerde gang i træk

Mens FC Barcelona, ​​der gentagne gange har tabt i finalen mod SC Magdeburg, må vente på sin første titel ved håndboldklubbernes verdensmesterskab siden 2019, er Veszprem i finalen for første gang i ni år - de tabte i 2015 27-28 mod Füchse Berlin.