Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

En af tidernes bedste angribere i kvindefodbold siger grådkvalt farvel til landsholdet

SID
Alex Popp forlod banen følelsesmæssigt i det 15. minut.
Alex Popp forlod banen følelsesmæssigt i det 15. minut.Marco Steinbrenner/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Alexandra Popp satte mandag sidste punktum for en fantastisk landsholdskarriere for Tyskland, da den mangeårige anfører blev skiftet ud i det 15. minut af landskampen mod Australien.

Fans, spillere og officials gav den 33-årige en lang og højlydt klapsalve, Popp havde tårer i øjnene, og fansene holdt tørklæder og plakater op til ære for angriberen.

Popp gav anførerbindet til Giulia Gwinn og omfavnede alle sine holdkammerater. Hendes holdkammerater havde forinden dannet en æresvagt for den olympiske mester fra 2016, som havde annonceret at hun stopper sin landsholdskarriere få uger efter, at hun havde vundet bronze i Paris i sommer.

Til kampens centrum: Tyskland mod Australien

Nicole Anyomi kom ind i stedet for Popp i det, der var hendes 145. og sidste landskamp. Det var på forhånd aftalt, at hun ville blive taget ud i Duisburg i første halvleg. Popp vil fortsætte med at spille for sin klub VfL Wolfsburg i hvert fald indtil sommer.

Den nye landstræner Christian Wück havde sagt, at han var "meget glad" for at give Popp minutterne, så den mangeårige anfører kunne få en "passende" afsked i hjemmekampen efter sin udskiftning. Popp havde annonceret sit farvel ti landsholdet slutningen af september.

Frohms og Hegering siger også farvel

Ud over Popp blev der også taget afsked med målmand Merle Frohms og forsvarsspiller Marina Hegering inden kampstart. Disse to spillere havde også meddelt, at de trak sig tilbage fra landsholdet efter de olympiske lege i Paris.