Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Endnu et salg i Viborg: Topscorer sendes til Ulrik Kirkelys nye klub

Opdateret
Emilie Hovdens nye klub, ungarske Győr, har vundet håndboldens Champions League hele fem gange.
Emilie Hovdens nye klub, ungarske Győr, har vundet håndboldens Champions League hele fem gange.Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Viborg HK må til sommer vinke farvel til deres norske topscorer Emilie Hovden. Den 26-årige højrefløj er således blevet solgt til den ungarske storklub Győr, hvor Hovden til sommer kan se frem til at få den nuværende Odense-træner, Ulrik Kirkely, som cheftræner.

I sommeren 2022 skiftede 26-årige norske Emilie Hovden hjemlandet og Storhamar IL ud med det midtjyske og Viborg HK. Siden da har højrefløjen slet og ret brændt håndboldgulvet af uge efter uge. Egentlig havde Viborg papirer på den målfarlige nordmand frem til sommeren 2024, men allerede til sommer må viborgenserne se nordmanden forlade klubben.

Den ungarske storklub Győr, der til sommer får Ulrik Kirkely, den nuværende chef i Odense Håndbold, ind som cheftræner, har nemlig købt den formstærke nordmand. Allerede i slutningen af januar kunne Viborg Stifts Folkeblad fortælle om det forestående salg af Hovden, og nu er handlen så bekræftet af Viborg HK.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad er Hovden solgt for et mindre beløb, end Viborg forleden fik for at sende Anna Kristensen til Team Esbjerg et halvt år tidligere, end det oprindeligt var planen, men hvor meget det præcis drejer sig om, melder hverken Viborg eller Győr noget om.

"Emilie Hovden har et ønske om at komme til en større klub og ikke mindst et ønske om at spille om håndboldens fineste pokaler, og det kan vi ikke tilbyde hende på nuværende tidspunkt. Vi har derfor accepteret det tilbud, vi har fået og sender hende godt videre fra næste sæson," fortæller direktør i Viborg HK, Jens Steffensen, i klubbens pressemeddelelse. 

Emilie Hovden indledte sin håndboldkarriere i Molde HK, og før turen gik til Danmark, var Hovden altså forbi først Fana IL og sidenhen Storhamar IL.

I den fineste danske kvindehåndboldrække er det i denne sæson blevet til svimlende 105 mål i 18 optrædener, scoret på blot 132 skudforsøg. Kun Jane Mejlvang og Stine Jørgensen, henholdsvis Ringkøbing Håndbold og København Håndbold, har scoret flere mål end den norske højrefløj.

Det har da også kastet hele 10 inklusioner på rundens hold af sig, suverænt flest i kvindehåndboldligaen, ligesom Hovden også var med til at vinde EM-guld for det norske landshold i december, hvor de stærke norske kvinder slog Danmark i finalen.

"Jeg er virkelig glad for, at jeg tog valget om at flytte til Danmark og blive Viborgspiller. Jeg føler, at Viborg og jeg har været et utroligt godt match – både som by og klub. Tingene ændrede sig i efteråret, og en mulighed opstod, og da jeg gerne vil spille med om medaljer og spille ude i Europa, er jeg glad for at jeg nu får den mulighed," lyder det fra nordmanden.

I Győr kan Emilie Hovden se frem til fortsat at have danske holdkammerater, da den ungarske klub er arbejdsgiver for både landsholdskeeper Sandra Toft og den bomstærke bagspiller Line Haugsted, der var Viborg-spiller i seks år frem til 2022. Samtidig får Hovden også en masse norske holdkammerater i form af Silje Solberg, Kari Brattset Dale, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristensen, om end sidstnævnte i øjeblikket er gravid.