Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Engelsk landsholdslegende er ikke i tvivl om Gareth Southgates fremtid

Engelsk landsholdslegende er ikke i tvivl om Gareth Southgates fremtid
Engelsk landsholdslegende er ikke i tvivl om Gareth Southgates fremtidPaul Ellis/AFP
Det er endnu blevet til nogen titler for Gareth Southgate som engelsk landstræner. Der er dog stadig opbakning til ham som manden i spidsen for "Three Lions". Det gælder også den tidligere landsholdsangriber Alan Shearer.

Lørdag aften spillede det engelske landshold deres sidste kamp ved VM-slutrunden i Qatar. Her blev det nemlig til et nederlag på 2-1 i kvartfinalen mod de regerende verdensmestre fra Frankrig. Englænderne må derfor sande, at det heller ikke blev i denne omgang, at titlen kom hjem.

Efter nederlaget til Frankrig har der været flere spekulationer om Gareth Southgates fremtid som engelsk landstræner. Ifølge Sky Sports udtalte Southgate efter kvartfinale-nederlaget, at han overvejer sin rolle på holdet.

Det er dog langt fra alle, der synes, at han bør stoppe. Den legendariske angriber Alan Shearer skriver i en klumme til BBC Sports, at han meget gerne ser træneren fortsætte.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at Gareth Southgate skal forblive England-træner og tage os til EM i 2024.”, skriver Alan Shearer.

Store fremskridt under Southgate

Gareth Southgate overtog rollen som landstræner for England tilbage i 2016 efter en forfærdelig EM-slutrunde under Roy Hodgson, hvor man røg ud i ottendedelsfinalen.

Southgate har nu stået i spidsen for det engelske hold ved VM i 2018 og 2022 og EM 2021. Selvom det ikke er lykkedes for England at vinde nogle af turneringerne, så har Southgate formået at bringe holdet langt i diverse turneringer, hvilket ikke har været en selvfølge for England i de senere år.

England i årene før Southgate

EM 2008 – Ikke kvalificeret.

VM 2010 – Tabte i ottendedelsfinalen.

EM 2012 – Tabte i kvartfinalen (første knockoutkamp).

VM 2014 – Røg ud i gruppespillet.

EM 2016 – Tabte i ottendedelsfinalen.

England under Southgate

VM 2018 – Tabte i semifinalen.

EM 2021 – Tabte Finalen.

VM 2022 – Tabte i kvartfinalen.

Den positive udvikling er én af grundende til, at Alan Shearer håber på, at Southgate forbliver i spidsen for England.

Efter at have nået semifinalen i Rusland for fire år siden og finalen i EM 2021, kan det at ryge ud i kvartfinalen ligne et tilbageskridt, men vi er bestemt på vej i den rigtige retning med ham ved roret.”

Vi er et bedre hold nu, end vi var i nogen af ​​de to turneringer, selvom vi ikke er nået så langt denne gang. Der kan komme meget mere fra disse spillere.”

England har kontrakt med Gareth Southgate til og med EM 2024.