England slog usvigeligt sikkert Senegal ud af VM og er klar til Frankrig

England slog usvigeligt sikkert Senegal ud af VM og er klar til FrankrigJewel SAMAD / AFP
Med en meget solid 3-0 sejr over Senegal er England videre til kvartfinalerne, og Senegal var aldrig nogen reel trussel for et meget fokuseret England, der allerede var foran med 2-0 ved pausen. Phil Foden med to assists.

Der var ellers lagt an til en potentiel herlig kamp, da Englands evindelige medaljekandidater, eller i hvert fald aspiranter, var oppe mod Senegal, der har charmeret mange fodboldfans ved denne slutrunde.  Men England lagde hårdt fra land og pressede Senegal helt ned. Chancer,  det producerede de dog ingen af.

I stedet var Senegal midtvejs i første halvleg pludselig særdeles farlige i det engelske felt, og Jordan Pickford kunne være tilfreds med at Ismaila Sarr høvlede sin lidt tilfældigt anrettede afslutning godt over mål. Det virkede, som om at det vækkede England en anelse, og de havde flere kvalificerede forsøg. Få minutter senere havde Boulaye Dia dog endnu en chance for Senegal, men den sad lige på Pickford. Men herfra begyndte England at få pasningerne til at ramme, især Jude Bellingham. Den unge Dortmundspiller var fremragende i kampen, og drev meget af spillet frem for Three Lions.

Jude Bellinghams heatmap
Jude Bellinghams heatmapOpta på Stats Perform

Det kulminerede efter 38 minutter, da Jordan Henderson, der i det hele taget havde været velspillende, blev fundet af Bellingham, der altså var endnu mere velspillende, med en dyb pasning i feltet. Den kvitterede Liverpool-kaptajnen for med en sikker scoring, der bragte noget ro ind i det engelske spil. Lige før pausen, der viste Phil Foden sit glimrende blik for spillet med en skarp pasning ind i feltet til Harry Kane, der med stor styrke satte 2-0 i nettet. Nu var det særdeles svært for Senegal, og Aliu Cissé så forståeligt rådvild ud på Senegals bænk.

England fortsatte dominans efter pausen

Det var forståeligt, for billedet var det samme efter pausen, hvor England fortsat kørte på en høj klinge. De producerede adskillige chancer, som Bukayo Saka og Kane respektivt formøblede, men efter knap en time ramte Saka så målet. Endnu en assist fra Foden lå perfekt til Sakas højrefod, og Arsenal-spilleren svigtede ikke. Nu var det for alvor en dag på kontoret for England, der trak tempoet lidt ud og sad på spillet. De forsøgte dog stadig at udbygge føringen.

Efter 80 minutter glad Harry Kane kun lige akkurat et forbi indlæg fra højre, og det lignede et kommende 4-0. Mod slutningen af kampen virkede Senegal ganske opgivende, og havde ikke meget mere end et forkølet hovedstød over mål fra Famara Diedhiou at true med.

Inde i overtiden var Marcus Rashford tæt på at kunne cementere det yderligere for England, men indlægget fra Luke Shaw kunne Rashford kun afsætte i sidenettet.

Kampen havde længe kun haft en vinder, og da Senegal hørte slutfløjtet var det tydeligt på spillernes attitude, at de var slagen af overmagten. England viste til gengæld meget af den glæde ved at spille på landsholdet, som har manglet en del før i tiden.

3-0 til England og Frankrig venter i et brag på lørdag.