Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Englands VM-trup klar - Rashford vender tilbage, mens Toney og Abraham fik lang næse

Gareth Southgate offentliggjorde torsdag sin trup til VM.
Gareth Southgate offentliggjorde torsdag sin trup til VM.PAUL ELLIS/AFP
Gareth Southgate udpegede i lighed med sin tyske kollega Hansi Flick torsdag sin trup af spillere til den kommende VM-slutrunde i Qatar. Det er en trup, der er præget af et par overraskelser, blandt andet Newcastles Callum Wilson, der har gang i en strålende sæson. På backerne har det været et stort spørgsmål, hvem der skal erstatte de to Chelsea-backs Ben Chillwell og Reece James, der begge er blevet skadede op til slutrunden.

Der har dertil været mange spekulationer om, hvorvidt Marcus Rashford ville blive en del af truppen, da han på grund af skader ikke har spillet en landskamp, siden han brændte straffespark i Euro 2020-finalen mod Italien. Southgate har dog valgt at inkludere Manchester United-angriberen, der har haft en fornem sæson indtil videre for sin klub, hvor han har stået for syv mål i sine 17 kampe. 

Også Callum Wilson fra Newcastle er der blevet plads til, da han har været ganske ustyrlig for de ny-rige nordenglændere hidtil i sæsonen med seks mål i 10 kampe og en generelt fremragende gang præstationer.

Han kommer med i stedet for Tammy Abraham, der har storspillet for Roma, men er blevet vurderet som et dårligere fit til Southgates system.

"Tammy har ramt en dårlig formkurve, desværre, og vi kan ikke være helt sikre på, at han er i topform lige nu, men han kunne sagtens have været med," sagde Southgate på pressemødet i forbindelse med kampen.

Også Ivan Toney fra halv-danske Brentford kan nok føle sig en smule skuffet efter at have lavet 8 mål i 13 kampe denne sæson.

Callum Wilsons seneste sæsoner for klub og landshold
Callum Wilsons seneste sæsoner for klub og landsholdFlashscore

En anden, mindre overraskelse er, at Chelseas unge Conor Gallagher er kommet med på den centrale midtbane. Han har ganske vist haft en glimrende sæson på et lettere slingrende Chelsea-mandskab, men der var ikke mange, der havde spået den hårdtarbejdende, 22-årige en slutrundeplads.

Gallagher har foreløbigt 4 landskampe i bæltet, og han er med i stedet for en spiller som James Ward-Prowse fra Southampton, der ellers var vurderet til at have rigtig gode chancer. På midtbanen er kreativiteten sikret med James Maddison fra Leicester som en del af truppen.

Ben White fra Arsenal er taget med i kraft af sin alsidighed, lød det på pressemødet, eftersom Kyle Walker, der ellers er det oplagte valg på højreback, er tvivlsom til englændernes første kamp. White har i lighed med Gallagher kun spillet fire landskampe. I midterforsvaret er der, som forventet, blevet plads til den ellers meget udskældte Harry Maguire, som landstræneren ser en stor stjerne i.

Nedenfor kan du se truppen i sin helhed - gå ikke glip af englændernes kreative video, hvor de præsenterer spillerne!