Esbjerg kvaser montenegrinere og sikrer storkamp mod ungarske giganter

Team Esbjergs Henny Reistad var en af kampens helt store spillere
Team Esbjergs Henny Reistad var en af kampens helt store spillereProfimedia
Team Esbjerg gjorde lørdag kort proces mod Buducnost fra Montenegro og vandt hele 30-20 på hjemmebane i Champions League.

Team Esbjerg var allerede inden opgøret sikret avancement i Champions League, men spiller for at slutte blandt de to bedste hold i sin gruppe og dermed stryge direkte i kvartfinalerne.

Sejren kom i hus, og da gruppens duks Metz samtidigt slog den vestjyske rival Rapid Bucuresti i et andet opgør, rejser Esbjerg om en uge til Ungarn for at dyste med Györ i en direkte duel om andenpladsen.

Jesper Jensens tropper kom langsomt fra land mod Buducnost, der trænes af legenden Bojana Popovic, og var bagud 7-8 efter 20 minutters spil. Men derfra blev skabet sat effektivt på plads i løbet af kampens midterste tredjedel.

Gæsterne scorede kun én gang i de sidste ti minutter frem mod pausen, og da Team Esbjerg samtidigt satte otte ind i samme periode, førte holdet 15-9 efter 30 minutter.

Det blev forvandlet til 21-10 i løbet af de første ti minutter af anden halvleg, og herefter var spændingen forduftet.

Anna Kristensen, der kom til fra Viborg HK i midten af januar, fulgte op på en sin stærke start i Esbjerg og spillede en stærk kamp i hjemmeholdets bur med en redningsprocent på knap 43.

Den tyrkiske fløjspiller Beyza Türkoğlu, som for nylig fik sin kontrakt forkortet, så den løber ud til sommer, bidrog i den anden ende med fem mål. Det samme lavede den norske stjerne Henny Reistad og delte dermed æren som hjemmeholdets topscorer.