Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Euforisk dansk verdensmester efter cykelbanen slog sprækker: Det var lidt stille i starten

Nillas Larsen (yderst til højre i verdensmestertrøjen) på podiet.
Nillas Larsen (yderst til højre i verdensmestertrøjen) på podiet.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Temperaturen nærmede sig kogepunktet i Ballerup, da det danske 4000-meter hold i holdforfølgelsesløb kørte finale mod OL-guldvinderne fra Storbritannien. Kort efter var det en storsmilende Niklas Larsen der mødte Flashscore.dk og den samlede danske presse.

OL endte som en gedigen skuffelse for Danmark, der eksploderede til atomer på den sidste kilometer i bronzefinalen.

”Det er en fantastisk følelse. Fuldstændigt vanvittig hjemmebane”, lyder det fra Niklas Larsen til Flashscore.dk, og den samlede skrevne presse i Ballerup.

Selvom der måske er kommet nogle sprækker i betonen efter afgørelsen, var det ikke den følelse rytterne sad med på det sibiriske lærketræ.

”Det var lidt stille i starten, så der fornemmede jeg at det ikke var til vores fordel. Man kunne næsten høre kommentatoren, men da folk skruede op for jublen, kunne man ikke høre andet”.

Storbritannien var i front de første to kilometer, men den danske kvartet holdt snor i favoritterne, og efter at have overtaget føringen, så danskerne sig ikke tilbage.

Trods den hurtige britiske start, var der ikke antydningen af panik hos Danmark.

”Vi kørte godt sammen og beholdt roen. Jeg synes ikke vi følte os pressede, og vi kørte bare vores eget løb”, kommer det fra Larsen, der ved OL måtte se det danske hold eksplodere på den sidste kilometer. Noget som har siddet dybt hos Niklas Larsen.

”Det har vi taget ved lære af. Til OL manglede vi lige det sidste, så vi vidste godt vi skulle prøve noget nyt”.

Sidste år var Niklas Larsen også på øverste medaljetrin i Glasgow, men torsdag aften slår den oplevelse med flere længder hos Slagelse-drengen.

”Det er noget helt andet det her. Det kan slet ikke sammenlignes”, lyder det fra Larsen, der heller ikke vil være tale om at VM er devalueret, fordi store nationer som f. eks. Australien ikke er med.

”For mig handler det bare om at vinde. Man kan kun slå dem der er her, og dem slår vi i dag”.

I lykkens stund giver Niklas Larsen også stor kredit til Frederik Rodenberg, der har gået grueligt meget igennem, og blandt andet missede OL.

”Det betyder rigtigt meget at han er med, for han har været så stor en del af det. Det var svært at komme hjem fra OL. Det er VM der har holdt os oppe, og det er altid superfedt at slå briterne”.

Med VM-guldet kunne man forestille sig at den danske cyklus slutter. Niklas Larsen håber dog at kunne holde tropperne samlet, men også samtidigt få yngre kræfter i spil.

”På fire år kan der ske mange ting. Der kommer mange nye unge, blandt andet Tobias Aagaard, så det handler bare om at se fremad, og blive så god en cykelrytter man kan blive. Hvis man ikke bliver bedre på fire år, så kan man ikke være med til næste OL”.

Næste OL er i 2028 hvor Los Angeles skal være værter igen. Med VM-sejren og den tilhørende regnbuefarvede trøje, kigger 27-årige Larsen også fremad.

”Det gør mig da fortrøstningsfuld i forhold til at kunne være med”, lyder det fra Niklas Larsen.