Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ex-tennis-stjerne i ærligt interview: Spillerne lyver, når de siger de har det godt

Flashscore
Lucas Pouille har kæmpet med mentale problemer i karrieren
Lucas Pouille har kæmpet med mentale problemer i karrierenMatthieu Mirville/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Den tidligere franske Top 10-spiller Lucas Pouille hævder i et interview at mange af spillerne lyver omkring deres mentale helbred.

Pouille, der har vundet fem titler i karrieren, roses for sin ærlighed omkring sine udfordringer med druk og depression sidste år.

Pouille, der vendte tilbage til sporten efter at have taget en pause på mere end 12 måneder efter at have talt ud omkring sine problemer, hævder, at mentale problemer er et stort problem i tennis.

Franskmanden var blot 24 år, da han nåede Australian Open-semifinalen i 2019 og brød ind i verdens top 10. Men han blev tvunget til at afbryde sæsonen med en albueskade og blev senere opereret og måtte holde pause i et år. 

Pouille kæmpede med formen, da han vendte tilbage og stoppede midlertidigt karrieren i 2022. Da han kom tilbage sidste forår, gav han et åbenhjertigt interview til L'Equipe.

"Jeg drak alene og sov en time om natten. For mit mentale helbred stoppede jeg med at spille tennis. Udløseren var, da jeg så et billede af min datter på min telefon – hun kunne ikke se mig sådan," sagde han dengang.

Pouille fik ros for sin åbenhertighed. Og han mener, at han ikke er den eneste professionelle tennisspiller, der kæmper med mentale problemer, og hævder, at "alle lyver", når de taler om, hvordan de har det.

"I livet generelt er det et tabu, det er et stort tabu," siger den 30-årige til Clay.

"Tennisspillerne er blevet bedre til det, men når du møder nogen, siger du 'hej, hvordan har du det', og det første svar er, at "de har det godt, men faktisk lyver alle. "

Selvom Pouille ved, at det er "normalt" ikke at åbne op hele tiden, håber han, at sportsfolk vil fortsætte med at bryde stigmatiseringen.

Han fortsætter: "Du kan ikke have det godt hver dag, hver eneste dag i dit liv, så det er normalt ikke at fortælle sandheden til hvemsomhelst, fordi du vil kun snakke om dine problemer med folk, som du er fortrolig med. Det gode er, at flere og flere atleter taler om deres problemer, og det er vigtigt."

Siden han vendte tilbage til touren i 2023, har Pouille fundet en del af sin gamle form. I år vandt han to Challenger-titler, nåede tredje runde af Wimbledon og kom igen ind i top 100.

Som forklaring på, hvorfor han har været så ærlig omkring sine problemer, tilføjer Pouille: "For mig var det så vigtigt, fordi du ved, at når du er en atlet, at være tennisspiller, skal du altid give et godt billede af dig selv."

"Man vil ikke at vise for mange følelser, vise, at man er stærk... men folk skal forstå, at det er okay nogle gange at have det dårligt, at føle sig svag, at være ked af det nogle gange."

"Vi er mennesker, og det er vigtigt at tale om det, og at føle sig fri, og ikke at føle sig skyldig eller skamme sig over at tale, det er vigtigt."