Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ex-tennis-stjerne: Spillere deltager i opvisningskampe mens de klager over hårdt program

Denis Shapovalov føler at hans præmiepenge bliver brugt på skatter og udgifter
Denis Shapovalov føler at hans præmiepenge bliver brugt på skatter og udgifterPA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Den candiske tennisspiller Denis Shapovalov har klaget over, at han sjældent får glæde af de penge, han tjener på at spille tennis. Canadieren, der er rangeret som 101. i verden og har tjent 678.359 pund (Lidt over 6 millioner danske kroner) i år, har påpeget, at en stor del af hans indtjening bliver brugt på skatter og udgifter. Det kommer efter en debat foranlediget af den australske tidligere spiller John Millman, som påpeger, at spillere, der klager over den udvidede tenniskalender, ofte deltager i lukrative opvisningskampe. 

Shapovalov siger, at udgifterne til at spille tennis er ulig nogen anden sport i forbindelse med den verserende diskussion om, at programmet for tennisspillere er for opslidende. 

"Tag skatter, procenter, løn og udgifter ud, vi betaler. Tennis er ikke som andre sportsgrene, hvor du beholder de penge, du tjener. Der er mange omkostninger som tennisspiller. Ikke at sige, at vi ikke tjener penge, bare at vi tjener meget flere penge på at spille opvisningskampe," skriver Shapovalov.

Shapovalov svarer Millmans indlæg på Twitter ved at sige: "Efter min mening, hvis spillere tjente tjene anstændige penge i løbet af sæsonen, ville de ikke føle behovet for at spille opvisningsturneringer, når de ellers har fri. I stedet tjener spillere (bortset fra måske top 20) kun anstændige penge fire gange om året (slams). Så det er en naturlig sag at spille opvisningskampe for at tjene gode penge."

US Open-finalisten Taylor Fritz har også givet sit besyv med i diskussionen og sagt, at opvisningskampe ikke kræver den samme fysiske og mentale energi, som ATP-turneringer på tour-niveau gør.

"Jeg er enig i, at det er svært for touren at forkorte tidsplanen, når spillerne bare skal spille opvisningsturneringer for at fylde tiden ud, og jeg har set mange mennesker kritisere nogle af spillerne, der beder om en kortere sæson, fordi de går og spiller.opvisningsturneringer" siger Fritz.

"Men man kan ikke sammenligne opvisningskampe med Tour-kampe med hensyn til udbrændthed - fysisk og især mentalt."

Shapovalovs klager over løn kommer efter at tennisspilleren Karue Sell hævdede, at han ville tjene mere på at arbejde i McDonald's, end han gør ved at spille tennis. Brasilianeren formåede at komme ind i ATP's top 300 i sidste uge, men har kun tjent £15.000 (ca. 134.000 kroner) i 2024.