Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ex-Tottenham-stjerne havde selvmordstanker: Gik rundt på motorvejen i panik

Tidligere Tottenham-stjerne kæmpede med selvmordstanker: Gik rundt på motorvejen i panik
Tidligere Tottenham-stjerne kæmpede med selvmordstanker: Gik rundt på motorvejen i panikProfimedia
Den tidligere Tottenham-stjerne Aaron Lennon, som sluttede sin aktive karriere i november sidste år, har givet et indblik i de mentale problemer, han gennemgik igennem karrieren, hvor han ud over Spurs også nåede at spille for Leeds, Everton og Burnley.

Lennon har kæmpet med mentale problemer gennem hele sin karriere og blev i april 2017 tilbageholdt af Politiet grundet mistanke om, at han var psykisk ustabil.

"Jeg foregav at have det godt i en meget lang periode", men inden i havde jeg det forfærdeligt", siger den 35-årige tidligere fløjspiller i et interview med The Times. Lennon husker specielt en episode, hvor han havde været ude at handle, men efterfølgende ikke kunne finde hjem til sin lejlighed. 

"Efterfølgende var der rygter om, at jeg havde gået på motorvejen i bare fødder. Det var ikke rigtigt, jeg havde kondisko på. Jeg var i panik", siger Lennon.

Den tidligere engelske landsholdsspiller fortæller, at en kombination af mislykkede private forhold og presset fra fodboldverdenen "kørte ham ud over kanten", så han til sidst blev næsten psykotisk og hørte stemmer.

"Det er et samfundsproblem, men det er specielt galt i fodbold, og sociale medier har gjort det endnu værre," siger han. Hvis du scorer i weekenden er du en legende, men hvis du så misser en chance tre dage senere, bliver du bombarderet med hadefulde beskeder, det er voldsomt hårdt psykisk", siger Lennon.

I dag har han udviklet en rutine for at forhindre, at han får psykiske tilbagefald. Han mediterer i 15 minutter hver morgen, tager varme og kolde brusebade og fører dagbolg med, hvordan han har det.

Lennon sigter nu på, at bruge sine egne oplevelser til at hjælpe professionelle fodboldspillere med lignende mentale problemer i sin fremtidige beskæftigelse.