Følelsesladet Luis Diaz scorer to mål for Colombia i sejr over Brasilien

Luis Diaz var på pletten to gange mod Brasilien.
Luis Diaz var på pletten to gange mod Brasilien.JUAN BARRETO/AFP
Hvis ikke Luis Diaz allerede har cementeret sin status som colombiansk folkehelt, så kan der vist ikke længere være nogen tvivl.

Natten til fredag dansk tid scorede han nemlig to mål, da Colombia på hjemmebane vandt 2-1 over Brasilien i kvalifikationen til VM for sydamerikanske lande.

Brasilien var foran i store dele af kampen, da Gabriel Martinelli efter et frækt sammenspil med Vinicius Junior havde scoret til 1-0 efter blot fire minutter.

Men i det 75. minut og fire minutter frem blev det hele vendt på en tallerken, da Diaz først udlignede og derefter bragte Colombia foran 2-1.

Hans første mål blev til efter et indlæg fra venstre side af Yaser Asprilla, hvor Diaz steg til vejrs og headede den ind bag Liverpool-holdkammeraten Alisson i Brasiliens mål.

En tydeligt bevæget Diaz, der har været gennem lidt af hvert på det seneste med først kidnapningen og den efterfølgende løsladelse af sine forældre, blev efterfølgende omfavnet af både holdkammerater og trænere.

Blot fire minutter efter udviklede kampen sig, som om det stod skrevet i stjernerne.

Igen steg Diaz til vejrs - denne gang på et indlæg fra højre side af James Rodríguez - og sendte atter bolden forbi Alisson med et hovedstød.

Målet sendte hjemmebanefansene i ekstase - ikke mindst fordi Diaz' far, der sidste uge blev løsladt efter 12 dages fangenskab hos en colombiansk oprørsgruppe - også var på tribunen.

På tv-billederne kunne man se, at faren ved mål nummer to nærmest kollapsede i gråd og blev omfavnet af sine nærmeste på tribunen.

Diaz var ikke i aktion for Liverpool i en stor del af den tid, som kidnapningssagen stod på. Han scorede dog også i sin første kamp tilbage for Liverpool, da klubben spillede 1-1 mod Luton i Premier League.