Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Facebook vrimler med EM-billet-svindlere: Franarrer folk store summer med listige metoder

Facebook vrimler med EM-billet-svindlere: Franarrer folk store summer med listige metoder
Facebook vrimler med EM-billet-svindlere: Franarrer folk store summer med listige metoderProfimedia
Det vrimler med svindlere på Facebook, som med listige metoder forsøger at franarre folk store beløb i forbindelse med jagten på EM-billetter. Det fik den schweiziske fan Patrick Kuhn i følge "Blick" at føle, da han forsøgte at anskaffe sig en billet til kvartfinalen mellem Schweiz og England.

"Der er flere grupper på Facebook, hvor der handles billetter," siger den 49-årige schweizer. "Grupperne hedder for eksempel "UEFA EURO 2024 Germany tickets for sale" eller "Tickets for sale UEFA EURO 2024 GERMANY" og har tusindvis af medlemmer. Nogle endda næsten 200.000.

Billetter til kampen mod England blev også tilbudt.  "Jeg skrev til flere mennesker. Profilerne var ældre med masser af billeder af familie og venner. Det lignede ikke et fupnummer." Og til sidst overførte Kuhn 300 euro til en "billet-sælger". ”Jeg skulle sende nogle af pengene først, så ville jeg få billetterne. Så skulle jeg betale resten. Men har ikke fået nogen billetter til dato", som naturligvis i dag ved, at han blev snydt.

"Det hele var falsk". Og undskyldningen, hvorfor billetterne ikke kan leveres er altid den samme. Billetsælgerne forklarer, at de ikke kan tage til EM-kampen af familiemæssige eller professionelle årsager. "For at vinde tillid sender de også billeder af dit eget ID"

Man sendte endda Kuhn en angiveligt rigtig billet i forvejen - med hans navn på. "Alt bare for at vinde min tillid." Så sender svindlerne et Paypal-link. "Og de beder om, at du erklærer betalingen som en venskabsoverførsel. Så kan du ikke længere kræve pengene tilbage. For i det tilfælde er der ingen køber-beskyttelse.” For Kuhn betød det, at de 300 EUR er tabte.

"Det var måske naivt at tro, at jeg ville få billetter så spontant. Men alt så virkelig autentisk ud og lignede ikke et rip-off, slutter Kuhn, der måtte blive hjemme fra EM i Tyskland.

Kampen mellem Schweiz og England spilles kl. 18.00 lørdag aften. 

 

Omtaler