FC Nordsjælland holdt på pinebænken til allersidst mod oprykkere

Maho Tepie Dorgeles Guy-Mario Bocha (FCN 8) under superligakampen mellem Sønderjyske og FC NordsjællandClaus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland dominerede totalt i Haderslev, men først i slutfasen fik holdet lukket en ensidig kamp.

FC Nordsjælland havde næsten bolden uafbrudt og havde klart flest målchancer. Alligevel måtte holdet slide hårdt for sejren på udebane mod hårdt kæmpende Sønderjyske.

Gæsterne vandt 4-1, men måtte vente til de sidste minutter, før de med to scoringer fik afgjort en kamp, der burde have været lukket for længst.

Det var FCN's anden sejr i træk, og holdet er med 18 point i 11 kampe ved at bevæge sig op i den sjove del af tabellen. Sønderjyske har otte point og er en del af bundstriden.

På banen var forskellen også til at få øje på. Sønderjyske lod fra start FCN have bolden og koncentrerede sig om at lukke huller og holde gæsterne på afstand.

Men da hjemmeholdet efter ni minutter for første gang truede FCN's defensiv, fik slagplanen effekt.

Bolden havnede lidt tilfældigt hos Mads Agger, der vippede den hen over FCN-keeper Andreas Hansen, inden José Gallegos kom blæsende og prikkede den det sidste stykke over stregen.

Sønderjyske - FC Nordsjælland - Spiller-karakterer
Sønderjyske - FC Nordsjælland - Spiller-karaktererFlashare

Det var dog en stor opgave at holde nordsjællænderne væk fra chancer. Og midt i halvlegen gik det galt for sønderjyderne.

Mario Dorgeles sendte en præcis aflevering ind i panden på Marcus Ingvartsen, der fra tæt hold scorede sikkert.

Ti minutter før pausen kom gæsterne foran 2-1, da dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt vurderede, at Sønderjyske-stopperen Daniel Gretarsson ramte bolden med hånden.

Ingen af nordsjællænderne så ud til at appellere for straffespark, men kendelsen stod ved magt, og Ingvartsen udnyttede den store chance fra 11-meterpletten.

FCN havde før pausen bolden i 82 procent af tiden og blev mere og mere dominerende. Sindre Walle Egeli kunne have gjort det til 3-1, men afsluttede et mønsterangreb med at tordne bolden på stolpen.

Sønderjyderne kom bedre med i anden halvleg og var et kvarter før tid tæt på en overraskende udligning. Efter tryllerier af Olti Hyseni fik Sefer Emini to skudchancer, inden bolden til sidst blev banket over mål.

I stedet afgjorde svenske Nygren den ensidige kamp fem minutter før tid. Og i overtiden sørgede Milan Iloski for, at sejrscifrene begyndte at matche kampforløbet med sit holds fjerde mål efter Ingvartsens fikse hælaflevering.