Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK's 18-årige CL-debutant: Det er gået stærkt

William Clem fik tirsdag debut for FCK i Champions League, 18 år gammel.
William Clem fik tirsdag debut for FCK i Champions League, 18 år gammel.Profimedia
De færreste fodboldspillere får debut i Champions League, inden de debuterer i deres nationale liga, men det er tilfældet med den 18-årige William Clem, der tirsdag aften spillede 80 minutter, da FC København tabte 0-3 ude mod Sevilla.

Clem fik førsteholdsdebut for FCK i sidste uges pokalkamp mod Hobro, og tirsdag var han så blandt Jacob Neestrups 11 udvalgte i verdens største klubturnering.

- Jeg var glad, da jeg fik det at vide. Det er gået stærkt efter debuten i sidste uge og så at skulle starte inde og ikke bare komme ind.

- Det var fedt at være derinde, og drengene tog godt hånd om én. Det gjorde det nemmere, siger William Clem til FCK's hjemmeside.

Clem fik roser af træneren efter sin præstation på den centrale midtbane.

Her var teenageren ikke bange for tage fat i bolden og styre københavnernes spil. Den rolle ligger naturligt til ham, forklarer han.

- Vi havde talt om inden kampen, at jeg skulle gøre det, jeg er god til. Jeg skulle sætte det i spil, så det ikke bare blev en kamp, hvor jeg bare var derinde og spillede sikkert og ikke spillede mit spil.

- Det var det mindste, man kunne forvente af mig.

- Man kunne forvente, at jeg gjorde det, jeg er god til og ikke var bange for at gøre det, siger Clem.

FCK havde gode chancer for at bringe sig foran i kampen, men efter en times spil scorede Sevilla i stedet til 1-0. Først i de sidste minutter lukkede spanierne kampen med yderligere to mål.

- De sidste to mål gjorde resultatet misvisende. Det skulle ikke være 3-0. Jeg synes, at vi gjorde det fint som hold, og vi levede i kampen til det sidste og havde mulighederne til at være foran, siger Clem.

Med nederlaget udspillede FCK sin chance i europæisk fodbold i denne sæson.

Sevilla og FCK var i direkte duel om gruppens tredjeplads, der giver videre adgang til Europa League efter nytår, og den snuppede Sevilla med tirsdagens sejr.

FCK er sidst i gruppe G med to point for fem kampe og en målscore på 0-11.

Holdet møder Dortmund i den sidste kamp på hjemmebane næste onsdag.

/ritzau/