Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Federer hylder 'utrolige' Djokovic, men 'svært at sige' hvem der er størst

Novak Djokovic (R) og Roger Federer ved Wimbledon-finalen i 2019.
Novak Djokovic (R) og Roger Federer ved Wimbledon-finalen i 2019.Profimedia
Roger Federer beskrev onsdag Novak Djokovic' rekord på 23. Grand Slam-titler som "utrolig", men undgik at udnævne sin gamle rival til den største spiller nogensinde.

"Jeg synes, at det, Novak har gjort, er utroligt," sagde Federer, som vandt 20 Grand Slams, før han trak sig tilbage sidste år.

Djokovic overhalede den 22-dobbelte majorvinder Rafael Nadal, da han vandt sin tredje French Open i Paris tidligere på måneden.

Federer, 41, som talte ved græsturneringen i Halle onsdag, indrømmede dog, at det var "svært at sige", hvem der var den bedste spiller nogensinde.

"Hele spørgsmålet er svært at svare på," sagde Federer. "Jeg spurgte en ven, hvad der er sværest, at vinde Wimbledon som 17-årig, som Boris Becker, eller French Open som 36-årig, som Novak?"

"Det ved jeg ikke. Det er en fantastisk tid at være tennisfan, men også spiller," tilføjede den store schweizer, som var æresgæst i Halle til 'Roger Federer Day'.

"Det betyder meget for mig," sagde Federer om sin tilbagevenden til Halle, hvor han vandt hele 10 singletitler.

"Selvfølgelig er jeg overlykkelig. Jeg var selv i stand til at forme denne turnering med så mange sejre. Det føles som et hjem væk fra hjemmet."

Federer brugte over en time på at skrive autografer og posere for selfies på center court i solen, men sagde, at han ikke savnede at være i kampens hede.

"Selvfølgelig vil man gerne opleve det igen. Men så længe du ved, at din krop ikke kan klare det på dette niveau, føler du ikke behov for at være ude på banen," sagde han.