Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fem af de mest bizarre karriereskift foretaget af tidligere fodboldspillere

Den tidligere målmand Tim Wiese deltager i en WWE-begivenhed
Den tidligere målmand Tim Wiese deltager i en WWE-begivenhedProfimedia
Professionelle fodboldspillere lægger typisk støvlerne på hylden i slutningen af 30'erne og skifter ofte til en trænerrolle inden for sporten.

Det er dog ikke altid tilfældet, som du vil se. Læs nedenfor og se nogle af de mest interessante karriereskift, som tidligere fodboldspillere har foretaget.

Tim Wiese

Professionel wrestler

Efter at have lagt handskerne på hylden i 2014 tog den tidligere Werder Bremen og tyske landsholdsmålmand Tim Wiese en iøjnefaldende mængde muskelmasse på.

Denne fysiske ændring fangede tilsyneladende WWE-chefernes opmærksomhed, som senere tilbød den 195 cm høje tidligere målmand en plads på en af deres udviklings-"skoler".

Wiese debuterede i 2016 ved et WWE-arrangement i Tyskland, men forlod professionel wrestling et år senere i 2017.

Mathieu Flamini

Biokemisk iværksætter

Arsenal-fanfavoritten Flamini, der havde to perioder i London-klubben mellem 2004 og 2016, gik på pension for blot et par år siden - i 2019.

I løbet af sine spilleår var franskmanden medstifter af det første firma i verden, der kunne masseproducere levulinsyre.

Virksomhedens produktion har til formål at tilbyde bæredygtige alternativer til oliebaserede produkter. Forbes anslår, at Flaminis andel i virksomheden, GFBiochemicals, er omkring 10 mia. pund værd.

Nathan D'Laryea

Gymnasielærer

D'Laryea's karriereskift er måske mere end noget andet, symptomatisk for hvor svært det er at få succes på det højeste niveau i professionel fodbold i England.

Den tidligere forsvarsspiller, der er et produkt af Man Citys akademi, havde ikke meget held med sig i udlånsophold hos Macclesfield og Rochdale mellem 2007 og 2009. D'Laryea traf derfor den svære beslutning at stoppe med fodbold i midten af 20'erne.

Han kom til det semi-professionelle hold Hyde i 2009 og havde en udemærket første sæson, inden han blev skadet og derefter valgte at fortsætte en karriere som dommer til seksmands-kampe og derefter gymnasielærer.

Det ser ud til, at fodboldens tab er uddannelsessystemets gevinst.

Arjan de Zeeuw

Politidetektiv

De Zeeuw var lidt af en journeyman i engelsk fodbold - han repræsenterede Barnsley, Wigan, Portsmouth og Coventry, inden han lagde støvlerne på hylden i 2009.

Umiddelbart efter sin pensionering begyndte hollænderen at arbejde som efterforskningsdetektiv i Holland.

I et interview fra 2014 med BBC's Late Kick Off North West forklarede De Zeeuw, at han elsker at arbejde med kriminalteknisk arbejde for politiet i den hollandske by Alkmaar.

Petr Cech

Professionel ishockeyspiller

Cechs beslutning om at skifte græsset ud med isen giver mere mening, jo længere man tænker over det, og er måske det mest beskrevede karriereskift efter fodbold, der er nævnt på denne liste.

Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at Chelsea- og den tjekkiske legende stadig spiller mellem stængerne og kan prale af en imponerende rekord (seks shutouts i 20 kampe*).

Cech skrev under for amatørishockeyholdet Guildford Phoenix som målmand i 2019 efter at have forladt Arsenal, inden han tog springet til Chelmsford Chieftains i den engelske tredjebedste række i starten af den nuværende sæson.

Petr Cech i marts 2023
Petr Cech i marts 2023Profimedia

*Fraregnet sæsonen 2022/23