Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Flashscore's karakterer: Handlekraftig ny landstræner og blændende Højbjerg lyste op

Pierre-Emile var banens bedste.
Pierre-Emile var banens bedste.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der var flere stærke danske præstationer torsdag aften fra både spillere og trænere, da Danmark vandt 2-0 over Schweiz.
Det danske karakterer
Det danske karaktererFlashscore

Kasper Schmeichel – 6,7

Kasper Schmeichel har fået en glimrende start i Celtic, og han er stadig førstevalget i det danske mål. I første halvleg havde han ikke meget at lave med hænderne, men spillet med fødderne så skrøbeligt ud, hvilket pressede den rutinerede keepers medspillere.

I anden halvleg blev Schmeichels mål heller ikke truet for alvor, og målmandens evner blev aldrig rigtig testet. Derfor får han også en ganske godkendt karakter, da han klarede det, der skulle klares.

Joachim Andersen – 7,1

Der var ikke mange defensive opgaver i kampen, men alligevel viste Joachim Andersen og de øvrige danske stoppere momenter af usikkerhed. Joachim Andersen spillede dog en ganske fin kamp, hvor han i flere ombæringer viste sig som en stærk leder efter Simon Kjærs landsholdsstop og Andreas Christensens skadesfravær.

Jannik Vestergaard – 6,9

Jannik Vestergaard er for alvor tilbage på det danske landshold, og det ser ikke ud til, at den rutinerede stopper har tænkt sig at afgive pladsen i forsvaret. Leicester-spilleren viste sig stærkt frem i sine dueller, mens han samtidig var rigtig god på kuglen. 

Vestergaard lykkedes også med ikke at blive udstillet på sin manglende hurtighed, hvilket vidner om, at stopperens placeringsevner i kampen har været fremragende.

Jannik Vestergaard
Jannik VestergaardMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Victor Nelsson – 6,6

Victor Nelsson var til eksamen torsdag aften, da det formentlig er ham, der står for skud, når Andreas Christensen er tilbage. Nelsson havde ligesom de øvrige forsvarsspillere dog ikke så meget at lave. Galatasaray-danskeren spillede en ganske anonym kamp, og det er jo ikke en helt dårlig ting for en midtstopper. En bestået karakter, men heller ikke mere end det.

Alexander Bah – 6,8

Det blev til en enkelt virkelig stærk offensiv aktion i første halvleg for Alexander Bah, som førte til en chance til Christian Eriksen, men ellers var wingbacken ganske anonym.

Der blev stillet store krav til Bahs offensive evner, men det var ikke altid nemt for wingbacken at komme frem til det helt store mod et kompakt Schweiz-hold. En middelmådig dag på kontoret.

Victor Kristiansen – 6,7

Ligesom Alexander Bah var VK’s arbejdsopgaver mere offensive end defensive i aftenens kamp. Heller ikke på venstresiden lykkedes det for alvor at sætte et præg på kampen. 

Kristiansen kom i flere gode positioner, men den sidste afgørende aflevering manglede præcision. Det var bestemt stadig en godkendt kamp for VK.

Pierre-Emile Højbjerg - 8,1

Det er tydeligt, at det har været godt for Danmarks nye anfører at skifte til Marseille og spille fast. Højbjerg virkede boldsikker og med fornyet energi.

Højbjerg viste sig som en sand leder. Han fordelte spillet fint, holdt hovedet koldt, da de schweiziske spillere tabte hovedet og sidst, men ikke mindst, scorede anføreren til 2-0 på en forrygende afslutning. En stærk kamp af Danmarks nye anfører.

Morten Hjulmand – 7,0

Sammen med Pierre-Emile Højbjerg havde Morten Hjulmand ganske godt styr på Granit Xhaka og Remo Freuler i de første 45 minutter.

Hjulmand fortsatte med den kamp på 6’eren. Hans evige energiske stil var med til at pille pynten af Granit Xhaka, som i sidste ende fik et dumt rødt kort. 

Albert Grønbæk
Albert GrønbækProfimedia

Albert Grønbæk – 6,9

Efter lidt indbyrdes misforståelser i starten af kampen fik Albert Grønbæk sat et fint aftryk på sin debut. Den unge debutant var involveret i flere gode offensive aktioner og faldt bedre i hak med sine nye holdkammerater.

Indtil udskiftningen i det 81. minut var Albert Grønbæk en af Danmarks bedste spillere. Debutanten gjorde sig fortjent til sin startplads, og han er i den grad i spil til endnu en startplads mod Serbien.

 

Christian Eriksen - 7,7

Det er ikke meget fodbold, at Christian Eriksen spiller til daglig. Alligevel er Eriksens spilintelligens god nok til, at han kan være med på så højt niveau. Sammen med Albert Grønbæk og Kasper Dolberg fik han kreeret flere farlige situationer i første halvleg.

Selvom Eriksen var godt i gang med at få varmet sin højrefod op, men efter 60 minutters spil blev han skiftet ud til fordel for Mikkel Damsgaard. En godkendt kamp af den danske stjerne.

Kasper Dolberg - 7,2

I Rasmus Højlunds fravær fik Kasper Dolberg chancen fra start, og ’Dolleren’ fik egentlig vist fine takter i spillet, men kynismen svigtede i efter 33 minutters spil, da han misbrugte en friløber.

Fra starten af anden halvleg tilkæmpede Dolberg et frispark, hvilket også udløste et rødt kort til Nico Elvedi. Desværre nåede Dolberg ikke så meget, da han blev skiftet ud efter 60 minutter. Anderlecht-angriberen spillede dog sin bedste landskamp længe.

Indskiftere

Lars Knudsen (træner)

Lars Knudsen har ikke meget trænererfaring, men sikke en debut. Træneren viste med sine indskiftninger, at han ikke er bange for at tage ansvar, og samtlige indskiftninger fungerede. 

En decideret flot debut, og måske skal Morten Wieghorst kigge sig over skulderen i jagten på landstrænerposten.

Lars Knudsen og Daniel Agger
Lars Knudsen og Daniel AggerMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mikkel Damsgaard – 6,8

Et stærkt indhop af Brentford-danskeren vidner om, at ’Damsinho’ endelig er begyndt at få minutter i benene på klubplan, og det er godt for både ham og Danmark

Damsgaard var involveret i flere gode aktioner, og han var arkitekten bag 2-0 scoringen.

Jonas Wind – 6,8

Jonas Wind troede i et kort sekund, at han havde score til 1-0, men angriberen var offside. Wind lod sig dog ikke slå ud. Boksspilleren var god i kombinationsspillet og viste sig lige så farlig som Dolberg, som han erstattede.

Andreas Skov Olsen

Spillede for kort tid til at få en karakter, men han leverede en flot assist til Pierre-Emile Højbjerg.

Patrick Dorgu

Danmarks nok gladeste mand denne torsdag må være Patrick Dorgu. Kantspilleren skulle kun bruge 47 sekunder på banen for at score til 1-0 for Danmark. Dorgu spillede for kort tid til at få en karakter, men målet var voldsomt vigtigt.

Christian Nørgaard

Spillede for kort tid til at blive bedømt.