Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Flot dansk medalje i sporet efter ny Philipsen-magtdemonstration: Schweizisk guld

To gange var danske ryttere i jorden på onsdagens mixede MTB-stafet, men alligevel blev det til en flot dansk bronzemedalje i Glentress Forest.
To gange var danske ryttere i jorden på onsdagens mixede MTB-stafet, men alligevel blev det til en flot dansk bronzemedalje i Glentress Forest.Profimedia
Trods to styrt undervejs kunne de seks danskere ved mountainbikes mixede stafet onsdag eftermiddag hænge en bronzemedalje om halsen. Undervejs leverede særligt Albert Withen Philipsen en stor præstation, efter juniorrytteren lørdag blev suveræn verdensmester på landevejen.

Det er ikke andet end en håndfuld dage siden, at 16-årige Albert Withen Philipsen kunne lade sig hylde som juniorverdensmester på landevejen efter en sand magtdemonstration i Glasgows tekniske gader, og onsdag kunne sjællænderen så tilføje endnu en VM-medalje til samlingen. 

Her blev der nemlig afviklet den mixede stafet i mountainbike, hvor Danmark som forsvarende europamestre havde forhåbninger om en medalje, og de forhåbninger blev altså opnået med en fornem tredjeplads, kun overgået af suveræne Schweiz og stærke Frankrig, der var de to forhåndsfavoritter anført af legendariske Nino Schurter og stjernen Jordan Sarrou. 

Det danske mandskab startede med U23-rytteren Tobias Lillelund på første omgang, og selvom den 20-årige dansker ikke fik nogen optimal start, fik han undervejs i sporet kørt sig fint frem og kunne efter en enkelt runde skifte som nummer syv. 

Særligt danskernes anden runde var imponerende, for her var det nemlig 16-årige Albert Withen Philipsen, der var i sporet, og her var det danske kæmpetalent endnu engang helt fantastisk kørende. Således var danskeren godt på vej mod en fuldkommen fænomenalt hurtig anden runde, da han i opløbssvinget skred ud og røg en tur i gruset. 

Danskeren kom øjensynligt ikke slemt til skade, men styrtet kostede adskillige sekunder – ikke desto mindre var Withen Philipsen hurtigste rytter på anden runde, tre sekunder hurtigere end østrigernes U23-mand Mario Bair, og i øvrigt kun tre sekunder langsommere end landsmand Sebastian Fini Carstensen, der kørte danskernes afsluttende runde. 

Ingen kunne hamle op med de suveræne schweizere i Glentress Forest onsdag eftermiddag.
Ingen kunne hamle op med de suveræne schweizere i Glentress Forest onsdag eftermiddag.Andy Buchanan/AFP

Inden Fini Carstensen kom i sporet, skulle først tre kvinder i sporet i form af Julie Lillelund, Sofie Heby Pedersen og Caroline Bohé, henholdsvis junior-, U23- og elitekvinden på det danske mandskab. Først tabte Lillelund forventeligt nogle pladser. Hun var således op mod flere eliteryttere, da holdene selv bestemmer rækkefølgende på sine ryttere, men Lillelund fik ikke desto mindre skiftet som fornem sekser. 

Mens Sofie Heby Pedersen kun fik hentet en enkelt placering på sin runde, og Caroline Bohé formåede at fastholde femtepladsen på sin runde, var det altså eliteherren, Sebastian Fini Carstensen, der skulle gøre arbejdet færdigt. 

Og trods et styrt tidligt på ruten, fik Fini Carstensen kørt først den østrigske U23-kvinde Tamara Wiedmann ind, og på rutens sidste og afgørende stigning gik Fini Carstensen så forbi canadiernes juniorherre, Ian Ackert, der ellers kørte flot på den afgørende runde. 

Dermed sikrer Danmark sig for fjerde gang i historien en medalje i den mixede mountainbike stafet, efter det i både 2015 og 2017 blev til sølvmedaljer, mens seneste medalje blev vundet i Lenzerheide i 2018, hvor det også blev til en bronzemedalje. 

Torsdag er der måske gode chancer for endnu en flot dansk medalje i sporet, for her skal fænomenale Albert Withen Philipsen således konkurrere i juniorherrernes olympiske, hvor yderligere tre danskere er til start i form af Mikkel Lose, Nikolaj Hougs og Hector Hjorth. Også Julie Lillelund og Freja Andersen skal i sporet på den olympiske distance hos juniorkvinderne, mens Sebastian Fini Carstensen og Simon Andreasen torsdag aften konkurrerer i den såkaldte short track disciplin.