Friis’ tropper i stort kollaps: Smider føring hjemme og taber for første gang i sæsonen

Fredag fik Lars Friis brudt sin stime som ubesejret i den tjekkiske mesterklub, AC Sparta Prag.Michal Beranek/CNC/Profimedia
Efter en ellers perfekt start med nul nederlag i sine første 15 kampe måtte danske Lars Friis fredag aften indkassere sit første nederlag som cheftræner i AC Sparta Prag, da hovedstadsklubben overraskende tabte hjemme mod SK Sigma Olomouc.

Det lignede længe, at de forsvarende tjekkiske mestre fra AC Sparta Prag, med danske Lars Friis i cheftrænersædet, fredag aften skulle tage en forventet hjemmebanesejr mod SK Sigma Olomouc, men efter et sent kollaps skulle det altså gå helt anderledes.

Således måtte danskerklubben, der havde Peter Vindahl Jensen med fra start mellem stængerne, efter halvanden times fodbold indkassere sæsonens allerførste nederlag, i hvad der skulle blive et dramatisk opgør med slutresultatet 2-3.

Kampen forløb ellers ganske planmæssigt for Friis og Co. i løbet af første halvleg, for allerede efter en håndfuld minutter blafrede netmaskerne for første gang. Et VAR-gennemsyn viste dog, at målscorer Lukáš Haraslín var i en strafbar offsideposition, og derfor blev målet annulleret.

Bare 10 minutter senere kunne gæsterne fra Olomouc dog ikke hente hjælp hos VAR, da nigerianske Victor Olatunji bragte hjemmeholdet foran efter forarbejde af talentfulde serbiske Veljko Birmančević, men føringen skulle efter pausen altså vise sig hurtigt at kunne fordufte.

For med 20 minutter tilbage af opgøret begyndte et regulært Sparta-kollaps, da først Olatunjis nigerianske landsmand Yunusa Muritala bragte regnskabet i balance, hvorefter først Jan Fiala og dernæst Filip Zorvan bragte Sigma Olomouc på overraskende sejrskurs på Stadion Letná.

Kampen skulle dog få en enormt dramatisk afslutning, for kort før tid blev gæsternes indskiftede Jáchym Šíp sendt marginalt tidligere i bad end sine holdkammerater, da han modtog sit andet gule kort og dermed marchordre, og kort efter fik hjemmeholdet endda reduceret ved kosovoske Ermal Krasniqi.

Dybt inde i overtiden fik Martin Vitík faktisk chancen for at redde kastanjerne ud af ilden, da den 21-årige tjekke fik serveret en gigantisk chance på et sølvfad. Et indlæg snød således Sigma Olomouc-keeper Tadeáš Stoppen, og så var Vitík faktisk helt fri med praktisk talt tomt mål, men tjekken formåede at heade forbi målrammen.

Dermed må Lars Friis endelig indkassere sit første nederlag som cheftræner for Sparta Prag ovenpå en ellers forrygende sæsonstart, der i seneste uge kulminerede med en fænomenal debut som Champions League-træner med en 3-0-sejr over østrigske Red Bull Salzburg.

Med nederlag ligger Sparta Prag dog fortsat på en fin andenplads à point med rivalerne fra SK Slavia Prag, der søndag dog kan spille sig tre point i front med en sejr over nok et Prag-hold, det tredje ud af i alt fire, nemlig Bohemians 1905.

Mens Peter Vindahl Jensen spillede alle 90 minutter, men altså måtte hente bolden i eget net hele tre gange, tilbragte Asger Sørensen omvendt hele kampen på bænken. Klubbens tredje dansker, Mathias Ross, så til fra tribunen, efter den tidligere AaB-stopper i seneste spillerunde udgik med en hovedskade.