Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vindere og tabere: Paulis første BL-sejr i 13 år, Mottas bolværk og rød tjekkisk stime

Elias Saad sikrede St. Paulis første sejr i Bundesligaen i 13 år.
Elias Saad sikrede St. Paulis første sejr i Bundesligaen i 13 år.ČTK / imago sportfotodienst / Bahho Kara
I et nyt ugentligt indslag har Flashscore besluttet at se på de største vindere og tabere fra weekendens kampe - fra de bedste comebacks til de største fejltagelser - her er de største samtaleemner fra de sidste par dage.

Vinder: St. Pauli

I tre kampe ventede de på det første mål, fire på det første point, og i femte forsøg lykkedes det det ikoniske Hamborg-hold at vinde en fodboldkamp. Det skete i Freiburg, og den første Bundesliga-triumf i 13 lange år var en berusende oplevelse for klubbens fans. 3.500 af klubbens tilhængere rejste til modstanderens bane 800 kilometer væk for at se holdet, mens titusinder andre fejrede det derhjemme. Og selv Washington Times i udlandet dækkede kampen, som endte 3-0.

Freiburg havde overtaget i kampen, men og havde retn faktisk bolden i kassen to gange, men begge mål blev annulleret efter VAR.

Den bosniske målmand Nikola Vasilj blev helten, da han parerede Vincenzo Grifos straffespark kort før pausen, før Elias Saad afgjorde kampen. "Det er en fantastisk følelse at score sit første og andet mål i Bundesligaen. Men det hele handlede om en brutal holdpræstation. Alle arbejdede hårdt, selv uden bolden, og så udnyttede vi vores chancer effektivt, sagde Saad, der har tunesiske rødder.

Manchester United

De røde djævles fans fik endnu en mavepuster søndag. Hjemmenederlaget på 0-3 til Tottenham var måske påvirket af Bruno Fernandes' hårde udvisning, men holdets præstation og især den defensive organisation var så elendig, at alle formentlig spekulerer på, hvornår træner Erik ten Hag kaster håndklædet i ringen. 

United har kun formået at score ét mål på hjemmebane indtil videre i denne sæson og er faldet ned på 12. pladsen i tabellen. "Fra åbningsmålet var vi bange for at spille bolden. Der var mange fejl, vi havde ikke godt pres på bolden, og Tottenham kunne lave kontraangreb efter vores dårlige beslutninger, når vi gav dem meget plads," indrømmede den hollandske træner.

Han tænker dog ikke på at sige op. "Jeg er slet ikke bekymret for at blive fyret. I sommer besluttede vi at blive sammen, og vi vidste, at processen ville tage noget tid."

Vinder: Thiago Motta

Da Motta ankom til Juventus over sommeren, overtog han et hold, der forgæves havde kæmpet for at holde trit med de rivaliserende Milano-giganter. Selv i denne sæson har det indtil videre ikke været særlig overbevisende angrebsmæssigt, hvor "bianconeri" ikke havde scoret tre i de sidste tre Serie A kampe. Men i lørdags blev det til en klar 3-0-sejr i Genoa og dermed rykkede man op på andenpladsen i tabellen.

Men de defensive tal er bestemt imponerende: Juventus har indkasseret et eneste mål i den hjemlige liga i de seneste seks runder og er sammen med Celtic et af de to bedste hold på tværs af de bedste ligaer i Europa i den henseende. Motta har bl.a  løst  målmandsproblemet, som opstod før sæsonen, da den mangeårige støtte Wojciech Szczesny gik på pension, og han har indlemmet en ny stopper i firemandsforsvaret. AC Milans Pierre Kalulu har været fast mand siden den første kamp, og holdet har set meget kompakt ud i sæsonåbneren.

Taber: Miralem Pjanic

For to år siden skulle Bosnien-Hercegovinas landshold have spillet en venskabskamp mod Rusland, som allerede var blevet suspenderet fra alle FIFA- og UEFA-turneringer. På det tidspunkt spillede Pjanic i De Forenede Arabiske Emirater for Al Shajrah og førte an i modstanden mod kampen. "Hele verden lider på grund af konflikten i Ukraine, og vi skal være det første land, der tager kampen op mod Rusland? Jeg har ingen ord", sagde den tidligere midtbanespiller fra Lyon, Roma, Juventus og Barcelona dengang. Han fik følgeskab af andre spillere, bl.a. Edin Džeko, og kampen blev afblæst.

Før weekenden skiftede Pjanic til CSKA Moskva. Han udgav sig for at være en frelser på en hvid hest og blev i realiteten den første store fodboldstjerne, der har støttet den russiske Premier League efter starten på den storstilede russiske invasion af Ukraine. "Lad os gøre det! Jeg er glad for at slutte mig til mit nye hold," sagde den bosniske midtbanespiller. Han lader til at have glemt alt om sin modstand mod russerne for et par år siden. 

CD Tondela

Mens folk i midten af Europa har kæmpet med oversvømmelser i de seneste uger, har Portugal traditionelt været udsat for omfattende brande. Andendivisionsklubben Tondela har førstehåndserfaring de ødelæggelser, som brandene har forårsaget. I efteråret 2017 forsvarede spillerne selv deres by, efter at de var kommet hjem fra en udekamp. Det er også derfor, brandmændene plejer at være æresgæster til deres kampe.

I hjemmekampen mod Academico Viseu (4-1) hyldede fodboldspillerne brandmændene på tilskuerpladserne oog angriberen Roberto gjorde også honnør efter sin scoring. Tondela har startet sæsonen godt, har ikke tabt i seks runder og arbejder på at vende tilbage til eliten, hvor de sidst spillede i 2022.

Den tjekkiske liga

Den bedste række i Tjekkiet har tiltrukket sig opmærksomhed i Europa takket være Sparta Prag, Slavia Prag og Viktoria Plzeň. Resultaterne i de europæiske pokalturneringer har skubbet landet op på en niendeplads blandt landenes samlede klubkoefficient. 

Men i Tjekkiet kæmper mand med disciplinen, spillets hårdhed og måske endda dommernes syn på tingene. Den niende runde af ligaen bød således på ni røde kort i otte kampe.

Røde kort i de førende europæiske ligaer.
Røde kort i de førende europæiske ligaer.Livesport / Flashscore

I alt fører Tjekkiet i antallet af røde kort i Europa og dommerne har udvist 27 spillere siden sæsonstart. I den engelske Premier League har man eksempelvis  blot set syv røde kort i de første seks kampe.