Fornem debut hos tysk lejehold: Faghir lyner og rammer stolpen

Wahid Faghir fik lørdag en forrygende start på sit lejeophold i sydtyske SV Elversberg.Profimedia
Der var flere danskere i aktion i Tysklands næstbedste fodboldrække lørdag, herunder 20-årige Wahid Faghir der spillede sin første kamp for nyoprykkede SV Elversberg, hvortil Faghir i denne sæson er blevet udlejet. Den unge angriber spillede en flot kamp, hvor det blev til både en scoring og et dunderskud på stolpen.

Wahid Faghir fik lørdag sine første minutter i den sydtyske 2. Bundesliga-klub SV Elversberg, og det blev en særdeles flot debut fra den 20-årige vejlenser, der i seneste sæson ligeledes var lejet ud fra sin arbejdsgiver, VfB Stuttgart, dengang dog i danske FC Nordsjælland

For Faghir skulle ikke bruge andet end 38 minutters konkurrencefodbold i Elversberg-trøjen, før end den bomstærke spidsangriber kom på scoringstavlen. På udebane mod traditionsrige Hannover 96 fik Elversberg nemlig en flot start på tilværelsen i Tysklands næstbedste række.

Det er ellers ikke andet end to sæsoner siden, at Elversberg, der kommer fra delstaten Saarland, lå på fjerdebedste niveau og spillede Regionalliga Südwest, men med to oprykninger i træk er Elversberg altså pludselig i 2. Bundesliga.

På Heinz-von-Heiden-Arena i Hannover kom gæsterne fra Elversberg foran efter bare 22 minutter, da Marcel Correia fik dirigeret et forlænget hjørnespark i kassen, og cirka et kvarters tid senere var det altså Wahid Faghirs tur.

Højt på banen erobrede Elversberg bolden, og pludselig var Faghir nærmest alene foran mål, med blot en enkelt modspiller foran sig. Efter et enkelt træk på kanten af feltet trykkede den unge dansker af, og selvom bolden sad midt i mål, formåede hjemmeholdets ellers så erfarne keeper, Ron-Robert Zieler, ikke at holde bolden.

I starten af anden halvleg var Faghir tæt på at fordoble sin målhøst, da han flot afsluttede første gang på et fladt indlæg og hamrede bolden på stolpen. Ikke længe efter var der igen bud efter samme hjørne, da Faghir efter et par flotte driblinger på kanten af feltet trykkede af.

Hannover fik dog ikke bare reduceret men også udlignet efter Faghirs 2-0-scoring, og således kunne Elversberg tage et enkelt point med hjem i bagagen på en svær udebane.

2. Bundesliga-sæsonen blev fredag aften skudt i gang med et brag af et opgør mellem HSV og Schalke 04.Flashscore

Andetsteds var der også danskere i aktion, for ligesom Wahid Faghir fik Andreas Albers plads i startopstilling i sin nye klub, den nordtyske kultklub FC St. Pauli. Albers fik ikke sendt mange afslutninger mod mål, men ikke desto mindre kunne St. Pauli tage fra Kaiserslautern med tre point efter en sejr på 2-1.

Afslutningsvis var der ligeledes en dansk duo på grønsværen i den hessiske hovedstad, Wiesbaden. Her tog nyoprykkede SV Wehen Wiesbaden på hjemmebane nemlig imod 1. FC Magdeburg, og hos hjemmeholdet havde 27-årige Marcus Mathisen fået plads i startopstillingen, hvor det blev til 90 minutter for det forhenværende FC København-talent.

Undervejs fik stærke Mathisen vist sin styrke i luftrummet med en hovedstødsafslutning efter et hjørnespark, men danskerens forsøg manglede præcision. Med lidt mere end 20 minutters spil tilbage kom også den tidligere AC Horsens-profil Bjarke Jacobsen på banen. Selvom hjemmeholdet undervejs kom en mand i undertal, så fik Wiesbaden dog reddet sig et enkelt point i opgøret mod Magdeburg.