Hat-trick fra georgier forvandlede VM-topscorers trænerdebut fra eventyr til mareridt

Bundesliga 2: Nürnberg taber efter at have bragt sig foran - Hertha lider åbningsnederlagProfimedia
Miroslav Kloses debut for 1. FC Nürnberg så længe lovende ud, men endte i en sand katastrofe efter at klubben satte en 2-0 over styr takket være et hat-trick i anden halvleg fra Karlsruhes georgier Budu Zivzivadze.

Efter den højst overraskende 3-0 sejr i testkampen mod Juventus var forventningerne i Nürnberg tårnhøje før sæsonens første udekamp mod Karsruhe, men Klose forsøgte at mane til besindighed.

"Det kribler virkelig i mig," havde den tidligere VM-topscorer sagt før premieren. "Jeg er glad for, at ligaen starter nu. Forventningerne bør dog ikke være alt for store på trods af vores sejr over Juventus. Jeg har ikke fornemmelsen af, at nogen er på et højere niveau end normalt. Jeg er helt afslappet," sagde han. Der er "alligevel ingen gråzoner i FCN, kun sort og hvidt".

Klose vil gerne spille angrebsfodbold, og det fungerede ganske godt i starten af kampen mod Karlsruhe, da Kanji Okunuki efter 20 minutter afdriblede KSC-målmand Max Weiß og scorede.

Statistik Karlsruhe vs. Nürnberg
Statistik Karlsruhe vs. NürnbergFlashscore

Elleve minutter senere sørgede Florian Pick igen for Klose-jubel, da han kæmpede sig forbi flere modstandere i straffesparksfeltet og sendte bolden i mål.

Fra da af lod Nürnberg KSC være i boldbesiddelse, og det kom til at koste dyrt, da georgieren Budu Zivzivadze, der var en del af den georgiske trup, der gjorde det så fremragende ved EM, sendte Wildparkstadion i ekstase med et hat-trick i anden halvleg.