HSV generobrer førstepladsen i 2. Bundesliga med sen sejr over Fortuna Düsseldorfs ti mænd

HSV kan endelig vinde igen.
HSV kan endelig vinde igen.Profimedia
HSV lukrerede på en udvisning til Fortuna Düsseldorf, da de på selve dagen for deres 136. års jubilæum generobrede førstepladsen i 2. Bundesliga med en sen 1-0 sejr.

Foran 56.100 tilskuere slog HSV fredag aften Fortuna med 1-0 (0-0) takket være et sent straffesparkmål af Laszlo Benes (83.).

Efter nederlag mod oprykkerne fra VfL Osnabrück og SV Elversberg kom Tim Walther's mandskab tilbage på sporet på dagen hvor det næsten udsolgte Volksparkstadion fejrede klubbens 136 års jubilæum.

Spillerbedømmelserne for kampen.
Spillerbedømmelserne for kampen.Flashscore

HSV var vågne, aggressive og overlegne i første halvleg, men de store chancer udeblev. Bakery Jatta havde den bedste chance for hjemmeholdet, men headede forbi mål fra kort afstand efter 16 minutter. Efter 30 passive minutter kunne Fortuna have taget føringen med en dobbeltchance ved Felix Klaus, men Tim Walthers tropper reddede kastanjerne ud af ilden.

Statistik om kampen.
Statistik om kampen.Flashscore

Fortuna forblev defensive i 2. halvleg og stod kompakt, mens regnen væltede ned over Volksparkstadion. De havde dog også brug for heldet i enkelte tilfælde, som da målmand Florian Kastenmeier styrede et flot frispark fra Miro Muheim (56.) på stolpen og også måtte redde et farligt forsøg fra Robert Glatzel på det efterfølgende hjørnespark.

Presset fra hjemmeholdet blev intensiveret mod slutfasen og det blev dyrt for hjemmeholdet, da Matthias Zimmermann på to minutter fra det det 74. til 76 ragede to gule kort til sig efter kontante tacklinger på Jean-Luc Dompé.  Med ni minutter igen fik hjemmeholdet så straffespark, da Emmanuel Lyoha bragte László Bénes ulovligt til fald i feltet og Bénes konverterede selv straffesparket.