HSV holder liv i chancen om direkte oprykning efter smal sejr over Greuter Fürth

HSV vinder mod Fürth og holder sig i hælene på Heidenheim
HSV vinder mod Fürth og holder sig i hælene på HeidenheimProfimedia
Hamburger SV forhindrede med en sejr lørdag aften, at 1. FC Heidenheim før sidste spillerunde kunne sikre deres første oprykning til Bundesligaen nogensinde. Træner Tim Walters mandskab sikrede sig som minimum en plads i nedrykningsspillet ved at slå SpVgg Greuther Fürth med 2-1 (1-0) og er dermed blot 'et point efter Heidenheim før sidste spillerunde.

"Vi har holdt chancen i live. Nu må vi løse vores opgave og håbe på, at der stadig er noget muligt," sagde HSV-målscorer Robert Glatzel.

Efter en nervøs start bragte venstrebacken Miro Muheim hjemmeholdet på sejrskurs foran 56.500 tilskuere på det udsolgte Volksparkstadion i kampens 27. minut med et velplaceret langskud. Laszlo Benes gjorde det til 2-0 med et straffespark efter en forseelse mod målscorer Robert Glatzel (69.), Lukas Petkov reducerede seks minutter før tid og i en kaotisk slutfase blev både HSV-profilen Bakery Jatta (gul-rød/87.) og Fürths Dickson Abiama (rød/90. +6.) udvist.

Foran klubikonerne Felix Magath, Uli Stein og Manfred Kaltz, hvis triumf i Mesterholdenes turnering (den nuværende Champions League) fejres for 40. gang den 25. maj, var startopstillingen klar. HSV havde brug for hjemmesejren efter at Heidenheim , der indtager andenpladsen, havde vundet 1-0-over nedrykkede SV Sandhausen.

Fürth kunne spille uden pres da de allerede var blevet reddet fra nedrykning af Arminia Bielefelds uafgjorte resultat mod Paderborn. Og træner Alexander Zornigers hold viste fra start, at de ikke var indstillet på at lægge sig fladt ned og den travle angriber Ragnar Ache havde kampens første chance efter 25 minutter.

I begyndelsen af anden halvleg arbejdede gæsterne ihærdigt på at fremtvinge udligningen mod et usikkert HSV-forsvar. Efter scoringen til 2-0 virkede hjemmeholdet dog til at have styr på nerverne.....lige indtil den hektiske slutfase.