Klasseforskel i nedrykningsspillet: Stuttgart fejer HSV af banen med 3:0

Stuttgart jubler over 3:0-festen i nedrykningspremieren mod HSV.
Stuttgart jubler over 3:0-festen i nedrykningspremieren mod HSV.Profimedia
For anden gang på to år er Hamburger SV med i nedrykningsspillet om oprykning til Bundesligaen. Dette års modstander er VfB Stuttgart. Efter den nærmest traumatiske oplevelse i Sandhausen på sidste spilledag i 2. division, oplevede de hårdt prøvede Hamburg-fans endnu en lille fiasko i Stuttgart. Efter en præstation, der i lange stræk ikke var Bundesligaen værdig, tabte HSV fortjent 3-0 (0-1) i Stuttgart.

Sebastian Hoeneß ændrede sit VfB Stuttgart-hold på to positioner i forhold til sidste Bundesliga-kampdag: Målmand Fabian Bredlow blev ikke klar i tide efter en skade på sit inderste ledbånd, og Florian Müller, som blev degraderet i løbet af sæsonen, startede i stedet. Desuden satte træneren den hurtige Silas på bænken til fordel for den mere kreative Enzo Millot.

HSV foretog også to ændringer og bragte Ludovit Reis og Bakery Jatta på banen i stedet for de skadede Laszlo Benes og Ransford Königsdörffer. De tvivlsomme Moritz Heyer og Jonas Meffert blev dermed klar i tide.

Se statistikker fra kampen: VfB Stuttgart vs. Hamburger SV

Første halvleg: Tidligt chok for HSV

Hamborgs træner Tim Walter havde sprøjtet en masse optimisme ud før kampen, men der gik mindre end 60 sekunder, før den første mavepuster kom. Efter Borna Sosa 's hjørnespark fra venstre havde midterforsvareren Konstantinos Mavropanos frit hovedstød. Grækeren satte den ustoppeligt ind i det lange hjørne - et tidligt 1-0 til Bundesliga-holdet.

Konstantinos Mavropanos fejrer 1:0 for Stuttgart.
Konstantinos Mavropanos fejrer 1:0 for Stuttgart.Profimedia

HSV var i syv sind. Andendivisionsholdet måtte se et velplaceret skud fra Chris Führich gå over mål (9.), og efter en duel mellem Sehrou Guirassy og Jonas David blev der dømt straffe - men Hamburg-spillerens hånd var ikke på bolden (10.). Efter 23 minutter burde VfB have øget føringen, men den nyindkøbte Guirassy formåede ikke at overliste HSV-keeper Heuer Fernandes.

Heuer Fernandes holder Hamborg inde i kampen

HSV fortsatte med at vakle rundt på Stuttgarts banehalvdel. I det 25. minut var Stuttgarts Enzo Millot på vej ud af modstanderens straffesparkfelt med bolden. Ludovit Reis satte helt unødvendigt sit ben i vejen for løbet, hvilket dommer Tobias Welz korrekt straffede med et straffespark. Men også her svigtede guineanerens nerver ham: Heuer Fernandes dykkede til venstre og skubbede bolden ud til hjørnespark (27.).

Uanset dette fortsatte kampen med at være til ét mål. Endnu en gang brød den stærke Chris Führich igennem i venstre side og sendte bolden mod mål, men Heuer Fernandes kunne afværge hans kraftfulde skud på overliggeren med en fantastisk refleks (29.).

Modsat skulle der gå 37 minutter, før det første seriøse forsøg kom fra HSV, men Jean-Luc Dompés hasarderede skud fra 14 meter gik langt over mål i venstre side. Da Mavropanos brændte første halvlegs sidste chance med et hovedstød (45.+1), var stillingen 1-0 ved pausen.

Anden halvleg: Klasseforskel i Cannstatt

På trods af en stort set rodet første halvleg stolede HSV-træner Tim Walter på de samme elleve Hamburg-spillere. Spillets statiske natur ændrede sig heller ikke meget: VfB var i stand til at kombinere sig gennem gæsternes halvdel med forholdsvis lethed. Et indlæg fra Enzo Millot fra venstre side fandt den helt frie Josha Vagnoman ved bagerste stolpe, som uden problemer kunne sætte bolden ind - 2:0 til VfB (51.)!

Ex-HSV Josha Vagnoman vender sig i jubel efter at have scoret til 2:0.
Ex-HSV Josha Vagnoman vender sig i jubel efter at have scoret til 2:0.Profimedia

HSV vaklede fra fejl til fejl og indkasserede det næste mål: Igen var et hjørnespark af Borna Sosa nok til at skabe kaos. Sehrou Guirassy havde igen et frit hovedstød, denne gang placerede han bolden godt i det fjerne højre hjørne og gav sin ellers stærkt spillende modstander Daniel Heuer Fernandes ingen chance - det tredje mål til Die Schwaben(54.).

Suhonen mister nerverne

HSV havde så travlt i defensiven, at det tog næsten en time, før de selv blev farlige offensivt for første gang. Et langt indlæg fandt hovedet på topangriberen Robert Glatzel, men hans hovedstød blev fanget af VfB-målmand Florian Müller og den fjerneste stolpe (58.).

Et par minutter senere blev det endnu værre for andendivisionsholdet: Anssi Suhonen, som netop var blevet skiftet ind, stemplede Josha Vagnoman på låret med knopperne og fik helt korrekt det direkte røde kort af dommer Welz (69). Da de indskiftede Tiago Tomas (82.) og Luca Pfeiffer (89.) samt Konstantinos Mavropanos (90.+1) brændte yderligere chancer, forblev det ved de retfærdige 3:0.

Kampens spiller på Flashscore: Borna Sosa

Borna Sosa spillede en afgørende rolle i VfB's sejr.
Borna Sosa spillede en afgørende rolle i VfB's sejr.Profimedia

Endnu en gang var backen Borna Sosa den afgørende faktor for VfB Stuttgart. Kroaten lagde direkte op til to mål og satte utallige angreb i gang med sine smarte løb på venstrekanten. Hans indflydelse spillede en afgørende rolle i at sikre, at VfB allerede har halvandet ben i Bundesligaen.